Geografie, întrebare adresată de deny5334, 8 ani în urmă

solurile zonei alpine plsssss​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de isssss33836819
3

solurile: -cernoziomurile si solurile balane, levigat sunt caracteristice zonelor joase (pana la 500m), cu temperaturi ridicate (10–11°C) si precipitatii reduse. Aceste solurisunt bogate in humus, de mare fertilitate, specifice estului Campiei Romane, Dobrogei centrale si de sud, sud-estul Moldovei, Campiei de Vest.

-silvostepa se gaseste pe cernoziomul levigat, bogate in humus, de mare fertilitate, specific partii central-vestica a Campiei Romane, Campiei Moldovei si Campiei Moldovei

-solurile din stepa si silvostepa se numesc molisoluri

-solurile argiloiluviale (argiluvisoluri) sunt intalnite in zonele deluroase iar in cele montane mai joase, cu un climat mai racaros avem soluri brune si brune acide;

-solurile podzolice sunt mai sarace in humus, si apar sub padurile de fag si rasinoase;

-in zona alpina avem soluri alpine brune acide, specifice climatului rece, cu precipitatii bogate si vegetatie de pajiste;

-solurile podzolice si cele alpine brune acide se numesc spodosoluri;

-in unele zone se intalnesc soluri halomorfe (saraturi), mai frecvente in Baragan si Campia Moldivei, datorita antrenarii ascensional a sarurilor in timpul verii; lacovistile – in lunca si Delta Dunarii, dar si in Campia de Vest, aceste soluri avand un surplus de apa (hidromorfe) si solurile aluvionare de lunca. La acestea se mai adauga solurile nisipoase din sudul Olteniei, C. Carei (BH), sau de-a lungul Ialomitei sau a Calmatuiului. Aceste soluri totusi au fost redate agriculturii prin lucrari speciale (desecare, fixare).


deny5334: mersi mult❤❤
Răspuns de Grec11
2

     Solurile Zonei Alpine - Vegetatia in Europa Centrala cuprinde 4000 de speci. Astfel in zonele de campanie fagul urca in Subcarpati sau in muntii mai scunzi, iar comiferele (bradul, molidul, pinul, etc...) ajugand pana la limita superioara a paduriilor .

Solurile cernoziomurile si solurile balane, legat sub carateristicile zonelor joase (pana la 500 m) cu temperaturi ridicate (10-11°C) si precipitati reduse.

Solurile din stepa si silvostepa se numesc molisuri.

Solurile podzolice sunt mai sarace in humuls, si apar in padurile de fag si de resinoase.

Solurile podzolice si cele alpine brune acide se numesc spodosoluri.

In zona alpine avem soluri alpine brune acide, specifice climatului rece, cu precipitati bogate si vegetatie de pajiste.

Sper ca te-am ajutat !


deny5334: mersiiii❤
Grec11: cu placere !
Alte întrebări interesante