Fizică, întrebare adresată de Samariteanul, 8 ani în urmă

Spuneti-mi diferentele dintre ''miu'' si ''niu'' la termodinamica.N-am nevoie sa-mi faceti semnele(cred ca nu se poate ca asa as vrea) insa am nevoie sa-mi spuneti la ce sunt folosite,cand sunt folosite care este diferenta dintre ele si cateva formule de baza cu ele.Va rog,ofer coroana si un numar marisor de puncte,insa sunt la liceu,deci vreau un raspuns pe masura.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de JolieJulie
52
μ(miu) este masa molara a substantei.
[μ]=kg/mol

ν (niu,un v mai rotund) este cantitatea de substanta (masurata in grame) egala cu masa atomica/moleculara relativa a substantei.
Contine  un numar de atomi/ioni/molecule egale nu NA(numarul lui
Avogadro=6,023 *10²³ particule/mol)
v=m/μ
μ-masa molara
m-masa de substanta
Cam atat despre asta,cel putin atat am scris noi la scoala despre niu si miu:)








Samariteanul: Pai nu a fost sters:)))Doar ca acest site functioneaza mai bine ca altele?Prin asta ma refer ca la anumite site-uri raporturile erau contorizate de luni in colo,iar in weekend aceia putea sa scrie ce prostii vroiau ei ca nu-i verifica nimeni si de asta ma gandeam sa nu fiu inchis luni,insa daca zici tu ca nu a fost sters atunci a fost ok
JolieJulie: site-ul asta functioneaza altfel:daca ai un raspuns incomplet/absurd/copiat/etc... atunci ti se va sterge raspunsul in cel mai scurt timp...e bine pazit site-ul:)
Samariteanul: Se vede:))).Am avut cont si acum 2 ani si nu era la fel de bine pazit ca in zilele de azi
JolieJulie: :))
Samariteanul: Cate avertizari pot lua pana ma inchid?N-am fost atent la inceput si am luar 3 din prima zi....insa acum rasund mai atent
Samariteanul: :))))0
Samariteanul: :)))))*
Samariteanul: raspund*
JolieJulie: :))si eu am luat niste avertizari la inceput...habar n-aveam care e regulamentul site-ului
Samariteanul: :))) se ma intampla.
Alte întrebări interesante