Biologie, întrebare adresată de persiduta, 9 ani în urmă

spuneti-mi tot ce stiti despre:mere,pere,struguri,prune,banane si cirese

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de georgiana1701
2
Toate cele de mai sus sunt fructe. Ele sunt foarte sanatoase si bune la gust.
Răspuns de zorovyvy
2

Mărul:este o specie din clasa Rosaceae.Merele sunt între 44 și 45 de soiuri sau feluri de mere,care se prezintă prin pomi sau arbuști.Copacii de măr cresc în zone temperate din Europa și Asia.Cea mai răspândită formă a mărului este cel de cultură.

Pere:este o specie din clasa Rosaceae.Perele sunt între 38 și 40 de soiuri sau feluri de pere,care se prezintă prin pomi aceștia trăind peste 65 de ani,având o înălțime de 10-20 m.Este un copac cu frunze căzătoare.Principalele țări care se ocupă cu cultivarea și distribuția perelor sunt:China,Italia,Spania,Turcia,Africa(de sud).

Struguri:Strugurii sunt cele printre cele mai vândute fructe,și cele mai cultivate.Strugurii apar sub formă de ciorchini aceștia având boabe mici și mari,în funcție de soiul lor,într-un ciorchine se află peste 50 de boabe(în funcție de soi).Tot în funcție de soi variază și culorile,și nu numai în funcție de anotimp.

Prune:Prunele fac parte din clasa Rozaceelor.Ele se prezintă sub formă de copaci.Fructul copacului este cărnos,iar în interiorul său se găsesc semințe mari.Din prune se fabrică,se face rachiul.Ele diferă la culoare și formă în funcție de soiul care îl are.La noi în țară cele mai populate teritorii sunt în Caraș-Severin.Din anul 2000 noi producem aproximativ 345.000 tone de prune.

Banane:Bananele fac parte din clasa Musaceae.Ele sunt cultivate pentru fruct,acesta fiind bogat în proteine.Copaul care produce banane nu se cultivă la noi în țară,însă se cultivă în 130 de țări.Europa este cel mai mare importator de banane din întreaga lume,ddistribuindu-le în Africa,America și Caraibe.

Cireșe:Sunt fructele unui pom fructifer care se cultivă foarte des la noi.La noi în țară se cultivă foarte mult și sunt câteva zone chiar foarte bogate care produc cireșe.Din el se face ceaiuri de cireșe are un efect antiinflamator și ajută la problemele cu urina.


persiduta: multumesc mult de tot!trebuie sa o dau ca sa primesc o nota.
persiduta: (o sa am ceva de scris!!!)
Alte întrebări interesante