Limba română, întrebare adresată de Vole, 9 ani în urmă

Sti si raspunsurile astea?
4. Identificati predicatele nominale din textul dat.
Textul ii ala de la ex alea: Evaloare pentru unitatea 7 ma ajuti te rog??????


Miky93: trebuie sa scrii textul daca vrei ca cineva sa-ti raspunda la intrebare pentru ca nu stim de unde sa luam textul, din ce carte si plus ca nu toti au acea carte, deci scrie textul
TheCutest: Scrie textul pt ca nu am cum sa iti spun predicatele nominale, dar pot sa iti spun cum se formeaza. Ele se formeaza dintr-un verb copulativ (a fi) si un nume predicativ. Ex. Eu sunt fetita. ( sunt fetita e predicat nominal), Aceasta este o papusa. (este o papusa e predicat nominal) ,Noi suntem in parc(suntem in parc e predicat nominal). Tu esti la masa. (esti la masa e predicat nominal). Voi sunteti copii. (sunteti copii e predicat nominal). Ei/Ele sunt in casa. (sunt in casa e predicat nominal)
TheCutest: Astea sunt toate formele verbului copulativ a fi, dar nume predicative pot sa fie foarte multe.
Vole: Ïn celalalt pat,femeia batrana contiuna sa doarma. Se facea ca se afla intr-o casa cu usile larg deschise si cu incaperile goale.
Casa aceea si-o amintea fara sa-si dea seama de unde. Umla buimaca din incapere in incapere,iar sub picioarele ei desculte dusmelele erau umede si reci; incepusara sa putrezeasca si ii era tot timpu frica nu cumva sa alunere. Cand se trezi , ii fu ciuda si continua sa tina ochii inchisi,doar,doar va reusi sa adoarma din nou.
Visul nu se sfarsise inca
Vole: si Sofia se reîntoarse pe meleagurile lui incetoasele. Trebuia dus pana la capat. Purta cu ea o legatura grea de chei, le incerca pe fiecare.
O singura usa nu fu in stare s-o deschida. Dada peste o cheie care nu semana cu celelalte. O rasuti de doua ori--aluneca usor, de parca ar fi fost unsa -- si cu ea izbuti sa descuie usa. Si iata-o pe Sofia, cea din vis, strand in pragul usii. Se uita o vremeuimita si speriata la celalalt trup al ei, de parca i-ar fi fost greu sa recunoasca.
Vole: A STA IE TEXTUL DE MAI SUS.
Miky93: uite-le

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Miky93
280
erau umede si reci

ii era tot timpul    
 
 nu fu in stare
 
 ar fi fost unsa
 
 i-ar fi fost greu                               predicate nominale
Alte întrebări interesante