Ştiind că: a = 1 000 - 9x (7 + 3) - 10 x 10 - 795
b = (8 + 2) 7 + (19-9) × 10 - 163
c = (412-328-9 9) x 3
calculează:
a + (c-b) x 9 =
(a - b) x 8 + 10 c=
(c + b-a) × 10 + 3 x b + 7x c-a =
Dau coroana! ❤
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Explicație pas cu pas:
Sper că te-am ajutat!Mult succes!
Anexe:
Răspuns de
0
Răspuns:
a = 1 000 - 9x (7 + 3) - 10 x 10 - 795
a = 1 000 - 9x 10 - 10 x 10 - 795
a = 1 000 - 90 - 100 - 795
a = 1 000 - 90 - 100 - 795
a = 810 - 795
a= 15
b = (8 + 2) 7 + (19-9) × 10 - 163
b = 10×7 + 10 × 10 - 163
b= 70 + 100 - 163
b= 170- 163
b= 7
c = (412-328-9 ×9) x 3
c = (412-328-81) x 3
c= (84 -8)×3
c= 76×3
c= 228
calculează:
a + (c-b) x 9 = 15 + (228-7)×9= 15 + 221×9=
= 15+ 1989= 2004
(a - b) x 8 + 10 c= (15-7) × 8+ 10×228=8×8 + 2280
= 64 + 2280= 2.344
(c + b-a) × 10 + 3 x b + 7x c-a =
= (228+7-15)×10 +3 × 7 +7×228-15
= 220 × 10 +21+1596-15
= 2200 + 21 + 1596 - 15
= 2.221 + 1596 -15
= 3.817 -15
= 5.398
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă