Stiind ca a = 1 supra 1+2+3+...+10 si b = 1 supra 1+2+3+...+11 calculati: a) b^-1; b) a:b; c) -11(a-b); d)22*(5a-6b).
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
9
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1+2+3+...+10 = 10*11/2 = 55
a = 1/55
1+2+3+...+11 = 11*12/2 = 66
___________
a = 1/55
b = 1/66
b^-1 = 1/b = 1/(1/66) = 66
a : b = 1/55 : 1/66 = 1/55*66/1 = 66/55 = 6/5
-11(a - b) = -11(1/55 - 1/66) = -11*(6/11*5*6 - 5/11*5*6) = -11*1/11*5*6 = -1/30
22*(5a - 6b) = 22*(5/55 - 6/66) = 22*(1/11 - 1/11) = 0
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă