Ştiind că a-b=1,calculați a la pătrat plus b la pătrat - 2ab + 2a-2b+1
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
16
stiind ca (a-b)^2 = a^2-2ab+b^2 putem spune ca primele 2 operatii sunt egale cu (a-b)^2
a^2+b^2-2ab+2a-2b+1=
(a-b)^2+2(a-b)+1=
1^2+2*1+1=
1+2+1=4
a^2+b^2-2ab+2a-2b+1=
(a-b)^2+2(a-b)+1=
1^2+2*1+1=
1+2+1=4
Răspuns de
7
(a-b)=1
(a²+b²-2ab)+ 2a-2b+1= (a-b)² +2*(a-b)+1= 1²+2*1+1=4
(a²+b²-2ab)+ 2a-2b+1= (a-b)² +2*(a-b)+1= 1²+2*1+1=4
Alte întrebări interesante
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă