Religie, întrebare adresată de chivuiulia13, 7 ani în urmă

Studiu de caz Pornind de la valorile creștine: iubire, dreptate, adevăr, solidaritate și egalitate, analizează următoarea situație: în timpul unui test de evaluare, un coleg care iti este foarte bun prieten încearcă să copieze după lucrarea ta. Prezentarea opiniei poate fi organizată după următorul set de întrebări: . Cum reacționezi în această situație? @ Ce consecințe poate avea fapta colegului? Dar reacţia ta? • Atitudinea ta este moral-creștină?​


chivuiulia13: mulțumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de xilonoficial
2

Răspuns:

În această situație, reacția mea ar fi de a-mi exprima îngrijorarea față de acțiunea colegului meu și de a-i explica cum aceasta va afecta încrederea profesorilor în el și va avea consecințe negative asupra rezultatelor sale academice.

Consecințele faptei colegului meu ar fi că ar putea fi prins și sancționat de către profesori sau chiar de către instituția de învățământ, ceea ce ar putea afecta rezultatele sale academice și reputația sa.

Reacția mea ar fi moral-creștină, deoarece ar fi în concordanță cu valorile creștine de iubire, adevăr și dreptate. Prin exprimarea îngrijorării mele față de acțiunea colegului meu, aș fi înțelegător și îngrijorat pentru el, dar totodată aș susține valorile dreptății și ale adevărului. Eu aș încuraja colegul meu să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile sale și să învețe din această experiență, încurajându-l să se concentreze pe munca sa proprie, în loc să copieze după alții.

Solidaritatea mea ar fi de a-mi susține colegul meu, încurajându-l să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile sale, înțelegând că fiecare persoană are dreptul la o șansă, dar totodată, aceasta nu înseamnă a încuraja sau a accepta comportamente nedorite.

Egalitatea ar fi respectată prin faptul că am trata această situație cu același nivel de seriozitate indiferent cine ar fi colegul meu, și înțelegând că toți suntem egali în fața dreptății și a adevărului.


chivuiulia13: ms!
chivuiulia13: ms!
chivuiulia13: ms!
xilonoficial: cu placere, succes la scoala
Alte întrebări interesante