Limba română, întrebare adresată de stefanhordobet, 7 ani în urmă

SUBIECTUL AL II-LEA Imaginează-ți că, de curând, ți s-a împlinit dorinţa de a avea un animal de companie. Scrie o notă de jurnal, de minimum 150 de cuvinte, în care să prezinţi experienţa împrietenirii tale cu acest animal, incluzând o secvenţă descriptivă, de minimum 30 de cuvinte și o secvenţă narativă. Data redactării jurnalului este 30 ianuarie 2023. Ordinea integrării reperelor în cuprinsul compunerii este la alegere. Punctajul pentru compunere se acordă astfel: (20 de puncte) . conţinutul compunerii - 12 puncte; redactarea compunerii - 8 puncte (marcarea corectă paragrafelor - 1 punct; coerenţa textului - 1 punct; proprietatea termenilor folosiţi- 1 punct; corectitudinea gramaticală - 1 punct; claritatea exprimării ideilor - 1 punct, ortografia - 1 punct; respectarea normelor de punctuație - 1 punct; lizibilitatea - 1 punct). ● Notă! Compunerea nu va fi precedată de titlu sau de motto. Punctajul pentru redactare se acordă doar în cazul în care compunerea are minimum 150 de cuvinte şi dezvoltă subiectul propus.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de suciava29
2

Răspuns:

30 ianuarie 2023

Notă de jurnal:

Nu pot crede că, în sfârșit, am animalul meu de companie. De când eram mic, îmi doream un câine sau un pisic, dar până acum nu aveam nicio șansă. Dar acum, toate acestea s-au schimbat! Am adoptat un câine golden retriever, care este atât de jucăuș și energic.

Când l-am văzut pentru prima dată, mi-a atras atenția blana sa lungă și aurie, care sclipește în lumina soarelui. Era atât de drăgălaș și uimitor, încât nu puteam să nu îl iau acasă. Acum, el este alături de mine în fiecare moment și mă face să mă simt mai puțin singur.

Am numit animalul meu de companie Max, iar el a devenit cel mai bun prieten al meu. Îl plimb în fiecare zi în parc și ne jucăm împreună. Este atât de drăguț și îndrăgostit de mine, încât îmi vine să plâng.

Sunt atât de fericit că am un animal de companie, care mă face să mă simt iubit și înțeles. Max este o binecuvântare în viața mea și sunt recunoscător pentru el. Nu pot aștepta să petrec mai mult timp cu el!


stefanhordobet: Multumesc foarte mult!
Alte întrebări interesante