Limba română, întrebare adresată de andreea917172, 8 ani în urmă

SUBIECTUL al II-lea Prezintă, în minimum 50 de cuvinte, rolul notațiilor autorului în fragmentul de mai jos. (10 puncte) SCENA II ACEIAȘI, VICTORIA Din vestibul se aude învârtirea cheiei din broască, apoi deschiderea uşii grele, urmată de glasul Servitoarei: „Sărut mâna, coniță!". Mică pauză. Ușa se reînchide, cheia se învârtește iar, în vreme ce, [...] în vestibul, apare Victoria urmată curând de Servitoare. VICTORIA (soția primarului Jean Arzăreanu, 27 de ani; drăguță, vioaie, dar cu o melancolie romantică în privire care-i dă o înfățișare serioasă și gânditoare; energia ei merge când trebuie până la încăpăţânare. E îmbrăcată de iarnă. Se oprește [...], privind spre salon, ca să-și lepede haina și pălăria. Către Servitoarea care-i dă ajutor): Ce ger, Tincuțo!... Brrr! Liviu Rebreanu, Plicul Notă Pentru conținut, vei primi 6 puncte, iar pentru redactare, vei primi 4 puncte (utilizarea limbii literare - 1 punct; logica înlănţuirii ideilor - 1 punct; ortografia - 1 punct; punctuaţia - 1 punct). În vederea acordării punctajului pentru redactare, răspunsul trebuie să aibă minimum 50 de cuvinte şi să dezvolte subiectul propus.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
12

Prezintă rolul notațiilor autorului

În acest fragment, notațiile autorului numite didascalii, scrise cu litere italice la începutul scenei II din piesa de teatru "Plicul" de Liviu Rebreanu, au rolul de a face cunoscut actorilor și cititorilor unde trebuie să se afle actorii din acea scenă de început și anume, în vestibul și că trebuie să se audă cheia din ușa grea.

Următoarea didascalie are rolul de a descrie cum este personajul feminin din punct de vedere fizic, ce expresie trebuie să aibă în privire, cum să se poarte, cum este îmbrăcată Victoria și ce trebuie să facă ea după ce intră pe scenă.

Succes!

Anexe:

andreea917172: Mulțumesc!
Valdanet: Cu plăcere! ⚘
Alte întrebări interesante