Biologie, întrebare adresată de felicialazo1, 8 ani în urmă

sursele de lumina naturală și artificiala si importanța lor​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de fadey
4

Răspuns:

naturala: soare

artificiala: becuri

importanta surselor naturale de lumina sunt: sunt sanatoase

importanta surselor artificiale de lumina sunt: le putem folosi cand e noapte sau intuneric, le putem aprinde si stinge cand dorim, le putem folosi oriunde

Explicație:

Răspuns de Jxjdndn
1
În primul rând, ele sunt împărțite în două mari clase:

Surse de lumină artificială (lămpi, arzătoare, lumânări și așa mai departe).
Natural (lumina soarelui, luna, strălucirea
stelelor etc.).
În acest caz, fiecare clasă, la rândul său, este împărțită în grupuri și subgrupe. Să începem cu primele surse artificiale care disting:
Artificiale:Fluorescent.
Lumina LED

Naturale:Soarele.
Gazul interstelar și stelele.
Evacuări atmosferice.
Bioluminiscență.

Surse de lumină naturală
Toate obiectele care emit lumină de origine naturală sunt surse naturale. În acest caz, emisia de lumină poate fi atât o proprietate de bază, cât și una secundară. Dacă comparăm sursele de lumină naturală și artificială, exemple pe care le-am luat deja în considerare, principala lor diferență constă în faptul că acestea din urmă radiază lumina vizibilă în ochiul nostru datorită omului sau, mai degrabă, producției.

Tipuri de surse de lumină artificială

Sursele de lumină artificială pot fi împărțite în două grupuri destul de extinse:

General.
Combinat.
De exemplu, primul grup, toate zonele de producție sunt întotdeauna iluminate cu același tip de lămpi, care se află la aceeași distanță unul de celălalt și puterea lămpilor este aceeași. Dacă vorbim despre cel de-al doilea grup, atunci se adaugă mai multe corpuri de iluminat la cele menționate mai sus, care disting mai clar orice suprafață de lucru, de exemplu, o masă sau o mașină. Aceste surse suplimentare se numesc iluminat local. În acest caz, dacă utilizați numai iluminatul local, acesta va afecta foarte mult oboseala, iar consecința va fi o scădere a eficienței, cu excepția cazului în care sunt posibile accidente și accidente la locul de muncă.
Alte întrebări interesante