Studii sociale, întrebare adresată de mary1613, 8 ani în urmă

Tema

1 Care este definitia ta pentru greseala?

2 Ce inseamna greseala? Cum te raportezi la o greseala?

3 Ce faci cand gresesti?

4 Ce faci cand altii gresesc? Cum reactionezi? (Ii ierti usor,le reporsezi,te faci ca nu observi?)

5 Ce ai vrea sa schimbi la felul in care te raportezi la greselile tale sau ale altora?

6 Ce se intampla in copilarie cand greseai?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de itirezolvtemele
0

1. Greșeala este un lucru voit / nevoit făcut de un om, având la pachet asumarea acesteia.

2. În viziunea mea, greșeala înseamnă să faci un lucru pe care alții nu îl vor sau tu nu îl vrei, să dai greș cu un anumit lucru. Dacă greșeala este făcută voit, atunci persoana respectivă ar trebui să-și dea seama că a greșit chiar dacă a făcut-o cu intenție și să-și ceară scuze, pentru că așa va fi poate mai repede iertat. Dacă nu este făcută voit, ar trebui decât să ne cerem scuze dacă am greșit față de cineva, și în funcție de gravitatea situației să încercăm să reparăm pe cât posibil.

3. Când greșesc, primul lucru pe care îl fac este să îmi cer scuze dacă greșesc față de cineva anume. Dacă greșesc față de mine, încerc să fiu mai perseverent/a și data viitoare să nu se mai repete.

4. Când alții greșesc, încerc să le reproșez într-un mod drăguț, astfel încât nimeni să nu se supere. Nu pot să trec cu vederea sau să-i iert foarte ușor, dar consider că cel mai corect este să le spun unde au greșit și ce m-a deranjat. Chiar dacă au greșit, le dau a doua șansă pentru a vedea cum se comportă după ce le-am precizat.

5. În felul în care mă raportez la greșelile mele personale care țin de propria persoană nu aș vrea să schimb nimic, deoarece sunt de părere că procedez bine în legătură cu acestea. În schimb, la greșelile altora, aș vrea să fiu mai îngăduitoare uneori, pentru că deși mai mereu încerc să le spun altora cât de frumos îmi stă în putință ceea ce au greșit, aceștia o iau în nume de rău. Poate că dacă nu aș mai fi atât de grăbită și în unele situații, nu le-aș mai spune lucrurilor pe față m-aș putea înțelege cu unele persoane care au un temperament mai diferit.

6. Când greșeam în copilărie, părinții, rudele și cei față de care greșeam treceau adesea cu vederea, lucru care m-a făcut ca acum, în momentul de față să fiu mai atentă cu greșelile mele și ale altora, să privesc problema dintr-o altă perspectivă, pentru că atunci când greșim n-ar trebui să lăsăm lucrurile așa cum sunt. Să discutăm frumos și civilizat, să ajungem împreună la o concluzie la care suntem cu toții de acord.

Alte întrebări interesante