Limba română, întrebare adresată de momo114, 8 ani în urmă

TEMA pentru mâine: o compunere de minimum 150 de cuvinte, cu titlul „Frumusețea țării mele”, în care să includeți câte 2 imagini artistice din fiecare tip ( create de voi), pe care le veți sublinia.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danbogdanelisa
0

 Europa, țara noastră bucurându-se de îmbrățișarea Carpaților, cu zone complet sălbatice, și de frumusețea mereu proaspătă a Deltei Dunării, ca și de câmpii întinse, presărate cu mici comori naturale și culturale. Oamenii îmbogățesc acest tezaur natural prin tradițiile păstrate încă neschimbate și prin personalitatea caldă și inimoasa


danbogdanelisa: sper ca e bine
momo114: Despre romania si trebuie mai lunga
danbogdanelisa: am incercat
danbogdanelisa: cauta pe google
Răspuns de Valdanet
2

Frumusețea țării mele România

cu câte două imagini artistice astfel: a.vizuale; b.auditive; c.olfactice; d.motorii; e.tactile; f.gustative.

România este țara mea, pe care eu o iubesc pentru frumusețea ei, pentru că nu pot uita cum am străbătut pe jos muntele de la Lacul Roșu în pas alert (d) pe cărări șerpuite și când, la întoarcere, am mai avut puterea de a alerga (d) pe pajiștea de la poalele muntelui.

Verdele brazilor (a), oglinda lacului ce era cu adevărat roșie (a) dar și liniștea din jur, îmi dau bucurie în suflet ori de căte ori îmi amintesc de aceste imagini.

Frumusețea țării mele o văd în bucuria ce o au nuntașii la o nuntă de la țară, când în muzică săltăreață (b) ei dansează și chiuie de răsună (b) în tot satul veselia lor.

Cum să nu îmi iubesc țara mea, când nicăieri în lume nu mai există aroma sarmalelor calde ieșite din cuptor (c), ori parfumul cozonacului (c) gustat pe loc, aburind fiind și cum gustul lui dulce (f) îl simt ori de câte ori se apropie Crăciunul sau Peștele. Dar licoarea vinului de Cotnari, cum oare o pot uita! (f)

Frumusețea țării mele o văd și în florile sălbatice din pădurile României, atunci când merg să le culeg, să le ating cu gingășie (e) și să le admir parfumul suav.

Frumusețea țării mele o văd și pe harta României, atunci când o ating (e) și îmi imaginez Marea Neagră, Dunărea cu Delta Dunării, munții colorați în verde, ori câmpiile cu grânele în bătaia soarelui de vară românească.

Frumusețea țării mele România, o am și o voi avea mereu în inima mea, oriunde mă voi afla.


adelina7564: Bună! Te rog mult ajută-mă și pe mn la romana!
adelina7564: PLS PLS îți dau follow inima și cornotia... îți voi face și promovare!
adelina7564: PLS am nevoi!
adelina7564: Va rog, ajutați-mă!
Valdanet: Este ok? Cam dificlă temă! Sper să fie bine. ⚘
adelina7564: Mulțumesc!
Valdanet: Cu drag! ⚘
momo114: Multumesc!!!!!!!!
Alte întrebări interesante