Limba română, întrebare adresată de cocosalexandra, 8 ani în urmă

Temă : ( titlul : Motanul) Redactează o compunere pe baza următoarelor întrebări.
A) Cu ce ocazie a primit Horia un motan?
B) Ce culoare are blana lui? Dar ochi?
C) Ce nume îi dă Horia motanului?
D) Ce vârstă are?
E) Cu ce se hrăneşte?
F) Unde doarme? Cum doarme?
G) Ce jucării îi plac motanului?
H) Pe cine iubeşte el cel mai mult? De ce?
I) Cum îl convinge Horia pe colegul lui să-şi cumpere un motan?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de amaliamaria241
1
A sosit aniversarea de zece ani ai lui Horia. Datorita acestui eveniment, parintii i-au facut cadou un motan atat de dragut! Blana lui este imaculata, alba si pe aici, pe acolo cateva pete negre. Ochii lui sunt nemaipomeniti de frumosi, cu o culoare verzuie. Horia cand l-a vazut s-a bucurat atat de tare incat i-a pus numele Boby. Are 5 luni si este atat de micut! Il hraneste cu lapte inca. Culcusul lui este un loc retras, langa semineu. Lui Boby ii place sa se joace cu un soricel din cauciuc albastru. De fiecare data cand il vede pe Horia, motanul ii sare in fata, si il iubeste nespus. Pentru ca e usor sa ai grija de un motan, Horia l-a convins pe colegul lui sa-si cumpere si el unul.
Bafta :)
Răspuns de marcela16
2
Cu ocazia zilei de naștere, Horia a primit în dar un motan. Avea blana neagră ca abanosul și pufoasă și ochii verzi ca smaraldul. Pentru că toată blana motanului era neagră, Horia s-a gândit sa-i pună numele de Negrilă. Negrilă era micuț, doar ce împlinise doua luni de viață.
Fiind micuț, acesta se hrănea cu lăptic și bobite foarte mici speciale pentru pisici.
Lui Horia îi era tare drag de el așa ca s-a gândit ca ar fi bine sa doarmă cu el în cameră. I-a aranjat un pătuț micuț iar lui Negrilă îi surâsă ideea. Toată ziua dormea când pe o parte, când pe cealaltă parte. Îi plăcea tare mult sa se joace cu un iepuraș din pluș. Negrilă îl iubea mult pe Horia, mereu se ținea după el și îl mângâia cu boticul lui mic ,la fel cum făcea și Horia.
Văzând ca e tare bine sa ai un animal mic și pufos în casă, Horia l-a convins și pe colegul lui sa-si cumpere unul.

marcela16: Mersi
Alte întrebări interesante