Limba română, întrebare adresată de vasilacheirina7, 9 ani în urmă

Text argumentativ cu importanta respectarii regulilor intr-o institutie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabriela852456
2
Eu cred ca respectarea regulilor e foarte importanta !! Fiecare persoana trebuie sa respecte anumite reguli .Unii mai putin , altii mai mult , dar sigur fiecare persoana respecta anumite reguli , fie ele impuse de familie , fie de scoala , societate , locul de munca etc.
In primul rand , trebuie sa respectam regulile pentru ordine , pentru ca altfel nu am putea trai , toti s-ar omori intre ei , ar fura , ar fi bogati , nimeni nu ar mai munci , nimeni nu ar proteja mediul ... pe scurt , ar fi un haos . 
In al doilea rand , regulile nu ar mai fi necesare daca constiinta fiecarui om ar actiona ca putere decizionala , nu doar consultativa . Presupunind că la toti oamenii , constiinta functioneaza ca si autocritică , impiedicandu-i astfel sa savarseasca un rau . Dar cum oamenii nu au ajuns la un astfel de nivel moral , regulile sunt inca necesare .
In al treilea rand, poate ca oamenii nu ar dori doar bogatia , dar oricum , nimeni nu ar avea teama de nimic , viata ar fi ca in Evul Mediu , fiecare pentru el .Dar daca nu ai un sistem , cum se poate trai ?
Daca vezi ca o persoana face un rau , stii ca acea persoana va fi judecata pentru fapta sa , dar fara reguli si legi nu ar mai fi nimic !!! 
In concluzie , regulile sunt foarte importante pentru mentinerea ordinii in lume 

Utilizator anonim: http://brainly.ro/tema/2449298 ajutama aici te rog
vasilacheirina7: si daca respectam regulile...continuati un pic va rog ca nu imi vine nici o idee
Alte întrebări interesante