Limba română, întrebare adresată de andreidanielrusu2004, 8 ani în urmă

Text argumentativ de 25 de randuri cu tema "Dragostea adevărată poate fi învinsă de prejudecăți".

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
4

* Cerință:

  Text argumentativ de 25 de rânduri cu tema "Dragostea adevărată poate fi învinsă de prejudecăți".

* Răspuns:

  • INTRODUCERE - aspecte generale

   Prejudecățile reprezintă opinii preconcepute care se manifestă prin atitudini, reacție emoțională sau chiar printr-o tendință globală. Acestea pot susține sau respinge anumite fapte sau chiar grupuri de persoane, în funcție de etnie, cultură, clasă socială, cultură și multe altele.

  • OPINIE PERSONALĂ

    Din punctul meu de vedere, dragostea adevărată poate fi învinsă de prejudecăți, dacă acestea se manifestă din partea persoanelor apropiate precum familia, prietenii, fisurând relația cuplului și, de asemenea, influența prejudecăților se simte puternic în cazul persoanelor care nu sunt destul de mature, asumate.

  • PRIMUL ARGUMENT

     Pe de o parte, dragostea care se manifestă într-un cuplu poate fi învinsă din cauza presiunilor puternice date de prejudecățile din exterior. Cel mai comun aspect este diferența de vârstă dintre membrii unui cuplu. De exemplu, dacă diferența este prea mare, familia sau prietenii pot avea o atitudine respingătoare față de cel mai mic, considerându-l nepotrivit pentru cel mai mare sau din contra, invers. De asemenea, orice diferență, fie de vârstă, de statut social, financiar sau de etnie, religie, nu este privită cu ochi buni de societate, considerând că relația nu va fi durabilă, deoarece cuplul nu respectă tiparele impuse de-a lungul timpului de familii, comunități.

  • AL DOILEA ARGUMENT

      Pe de altă parte, reușita prejudecăților de a învinge dragostea adevărată dintre două persoane ține de dezvoltarea lor emoțională și psihologică. De exemplu, dacă partenerii se iubesc sincer, fără a avea interese ascunse și sunt oameni inteligenți, vor ține piept valului de prejudecăți, asumându-și diferențele de orice natură dintre ei sau alte aspecte care ar deranja opinia publică. Astfel, oamenii asumați, inteligenți și mai ales cei care au o perspectivă mai largă și mai evoluată asupra vieții, nu vor da curs prejudecăților și-și vor păstra dragoste intactă, poate chiar ajungând să formeze una și mai puternică. Însă, cuplurile nesudate, cu fisuri adânci se vor destrăma, dragostea nefiind destul de puternică să lege două suflete dacă nu este ajutată.

  • CONCLUZIE

       Așadar, dragostea adevărată poate fi învinsă de prejudecăți atunci când presiunea este prea mare și partenerii nu sunt destul de maturi ca să-și pună baza pe fericirea lor, indiferent de diferențe, fără să asculte opinia publică care nu poate înțelege factorii declanșatori ai dragostei.

Alte întrebări interesante