Limba română, întrebare adresată de tankiionp291mw, 8 ani în urmă

Text argumentativ despre Fenomenul fumatului !
URGENT

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de antonio9990
18
Din punctul meu de vedere, fumatul a devenit, din pacate, o activitate de tip ,,recreativ'' ce are drept urmare afectarea sanatatii plamanilor si nu numai; a tuturor sistemelor si este o cauza majora a deceselor in lume. 

In primul rand, consider acest fenomen ia nastere din anumite cercuri, din familie sau prieteni, tinerii devin curiosi, se simt constransi sa incerce aceasta activitate nociva pentru a nu se simti exclusi, marginalizati. Un bun exemplu ar fi adolescentii din ziua de azi, odata ajungi la liceu tinerii sunt provocatii sa incerce aceasta ''senzatie noua'' pentru a fi in trend cu restul colegiilor.

In al doilea rand, persoanele ce incep sa fumeze devin dependente, deoarece creierul uman elibereaza un grup de hormoni ce produc senzatii placute ( doar senzatii pentru ca fumul de tigara continue foarte multe substante cancerigene ). Aceste senzatii scad cu timpul iar fumatorul simte nevoie de a fuma mult, si mai mult pentru a recreea acele senzatii prime, astfel apare dependenta. Un bun exemplu o reprezinta statisticile, ONU a declarat ca cca 6 milioane de oameni mor anual din cauza acestui fenomen; iar acest numar ar putea creste la 8 milioana pana la finele anului 2030.

In concluzie, fumatul este o activitate vicioasa ce are drept consecinte mirosul hainelor, distrugerea dintilor.. decesul etc. Exista programe ce incearca sa stopeze acest fenomen ingrijorator dar consider ca familia joaca un rol primordial!
Alte întrebări interesante