Limba română, întrebare adresată de ALEXANDRA2406, 9 ani în urmă

Text argumentativ despre rolul dezbaterilor publice in adoptarea unor legi.


ALEXANDRA2406: a 12

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ioanavladau
5

Dezbaterile publice sunt cea mai buna modalitate de a aduna numeroase opinii si de a le discuta.
In primul rand, consider ca dezbaterile publice sunt acea modalitate de a afla opiniile altora ce trebuie sa existe peste tot in lume. Ele sunt eficiente deoarece, pe langa ca ajuta membrii ce participa la ele sa isi exprime in mod liber ideile, te pot face sa intelegi anumite informatii pe care, cel mai probabil, nici nu le-ai gandit, informatii ce le auzi de la ceilalti membri participant la discutie. De asemenea, consider ca sunt benefice pentru invatarea oamenilor de a pune in balanta binele si raul si de a compara ceea ce este necesar cu ceea ce poate fi lipsa. Ele promoveaza capacitatea oamenilor de a asculta si de a se pune in postura altora, intelegand situatiile altor oameni.
In al doilea rand, dezbaterile pe baza legilor sunt, de asemenea, foarte importante si un exemplu concret ar fi legile educatiei, legi ce sunt adoptate dupa anumite dezbateri. Aceste legi nu pot fi puse in aplicare de o singura persoana, ele sunt legi aplicate in toata tara. Un intreg cabinet trebuie sa participe la o dezbatere pentru a lua o anumita hotarare, ea fiind in general luata dupa majoritatea voturilor “pentru” (cele PRO).
In concluzie, consider dezbaterile publice ca fiind necesare in adoptarea unor legi, deoarece ele amesteca argumentele pro si contra si formeaza o privire de ansamblu asupra legii in sine. 

Alte întrebări interesante