Limba română, întrebare adresată de zeteaandrei18, 8 ani în urmă

Text argumentativ minin 150 cuvinte despre rolul educației în viata adolescentului dacă este important sau nu.... Dau coroana și puncte! Vă rog frumos țineți cont de structura textului argumentativ! ​​​​Mulțumesc! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de miry95
0

Răspuns:

Explicație:

Adolescentul are nevoie de educatie. Deseori ne intrebam ,,De ce??".

Consider ca rolul educației în viata adolescentului este important, deoarece educatia il ajuta pe acesta sa se dezvolte, il ajuta sa i-a decizii importante sau mai putin importate in viata. Si nu numai.

Spre exemplu: Mihai este un adolescent educat, iar Rares este un adolescent care a trait in mediul rural si nu a avut acces la educatie. Acestor doi le este oferita oportunitatea sa lucreze la un birou pe un salariu de 1000$. Rares accepta, bineinteles, auzind de suma mare pe care o putea castiga doar intr-o luna, fara sa se mai gandeasca sau sa ceara alte detalii despre job. Mihai, in schimb cere conditiile in care i se ofera acest salariu si afla ca trebuie sa lucreze zi si noapte la un calculator, care nu este foarte performant. Auzind acestea, refuza jobul.

Acum, vazand ce s-a intamplat cu cel ce nu s-a gandit la nimic altceva decat la bani, constatam ca cel educat a avut gandirea limpede, cerand detalii despre job. Asadar, trebuie sa fim atenti si sa avem mintea antrenata cu astfel de provocari.


miry95: Acesta este textul argumentativ la care m-am gandit. Sper sa iti fie de ajutor!!! Succes!!!!
Alte întrebări interesante