Limba română, întrebare adresată de adelinburcea24, 8 ani în urmă

text argumentativ pentru cugetarea numărul "Numai copii care-și respecta părinții sunt cu adevărat demni sa fie lăudați" ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pevensiemartha
6

Răspuns:

"Numai copii care-și respecta părinții sunt cu adevărat demni sa fie lăudați" ​

    Părinții își cresc copiii cum cred ei de cuviință. Oricum ar fi, copiii sunt datori să îi respecte, poate doar și pentru că le-au oferit viață. Se spune că un copil bun a avut o mamă bună. E adevărat.

    În primul rând, orice copil are părinți. Orice om mare a fost cândva copil. Deci părinții se leagă foarte mult de toată viața copilului. Au și o mare responsabilitate.Să îți respecți părinții înseamnă se le oferi recunoștință, un zâmbet și ajutor. Atunci vei putea fi lăudat și de alții, pentru că vei avea o atitudine plăcută și față de alții.

    Apoi, fiecare are firea lui. Unii sunt mai descurcăreți, alții mai dependenți...dar, chiar și un copil care obișnuiește să se descurce singur, poate avea de ce să-ți respecte părinții, deoarece adevăratul comportament se vede în familie și dacă copilul se poartă bine în familie, atunci în mod sigur nu ar avea nici un motiv să nu o facă și în societate.

    Orice copil care deprinde ceva merită să fie lăudat, însă comportamentul contează foarte mult. De acea, întăresc idea enunțată mai sus, pe baza argumentelor pe care le-am adus în favoarea ei.

Alte întrebări interesante