Limba română, întrebare adresată de Angi22, 9 ani în urmă

Text arugumentativ despre modul in care iubirea este un sentiment inaltator  al fiintei.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Sudoku95
165
In opinia mea,iubirea este unul din fundamentele vietii umane prin care omul isi exprima sentimentul de dragoste fata de aproapele lui.
In primul rand,iubirea este un sentiment inaltator prin personajul Felix Sima din romanul "Enigma Otiliei" deoarece el descopera in Otilia o iubire aparte,descopera primii fiorii de dragoste si se indragosteste de tanara fata cu o atitudine copilaroasa si matura in acelasi timp.Aceasta dragoste este pt Felix un sentiment care ii da putere astfel el decide sa progreseze pe plan profesional.In ciuda despartirii de Otilia,Felix ajunge o mare personalitate in medicina si devine totodata profesor de universitate.
In al doilea rand,dragostea este un sentiment inaltator si pt Ion,din romanul omonim a lui Liviu Rebreanu,dar nu dragostea pt o persoana ci dragostea pt pamant de aceea Rebreanu surprinde scena in care Ion saruta pamantul si simti un fior rece,ametitor care ii da putere.Aceasta dragoste este orbitoare pt Ion de aceea renunta la iubirea pt Florica deoarece pamanturile erau mai importante pt el.
In concluzie,iubirea este sentimentul pur prin care omul se simte fericit si implinit si acest sentiment se remarca prin acea stare de "inaltare"a fiintei.
Alte întrebări interesante