Limba română, întrebare adresată de conturileprinc66, 8 ani în urmă

text reflexiv pe tema Moldova, patria mea străbună ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de flyfel
2

Răspuns:

Un om, în

, nu îşi poate alege sau schimba 2 lucruri: părinţii şi patria. Aceste 2 lucruri le iubim necondiţionat, pentru că fac parte din fiinţa noastră.

M-am născut în Moldova, am copilărit în Moldova. Ea este cea mai frumoasă ţară. Nu, nu este un adevăr obiectiv, dimpotrivă, e cât se poate de subiectiv. Totuşi, pentru mine este un adevăr. Moldova este cea mai frumoasă ţară pentru că este a mea! 

Cum putem cere de la alţii să ne respecte ţara, să o cunoască, dacă noi înşine o vorbim de rău şi o criticăm, dacă noi înşine nu îi cunoaştem istoria?

Moldova nu e ceva supraexistent, Moldova suntem noi, fiecare dintre noi. Tot ce facem defineşte Moldova. Şi dacă fiecare dintre noi va încerca să facă ce poate mai bine în domeniul său, să fie corect şi onest, Moldova cu siguranţă va deveni mai puternică.Atunci când criticăm Moldova, când spunem cât de greu e să trăieşti aici, să faci nişte bani, să reuşeşti în viaţă, cât de rele sunt condiţiile comparativ cu alte ţări, atunci când spunem cât de făţarnici şi invidioşi sunt moldovenii, nu ne demonstrăm superioritatea. Dimpotrivă. Demonstrăm cât de neputincioşi suntem!! Căci noi, noi suntem Moldova. Şi dacă Dumnezeu ne-a înzestrat cu 2 mâini, 2 picioare şi un cap deştept, atunci ne stă în puteri să schimbăm ceva. Împreună şi fiecare.

Moldova este patria străbunilor mei, dar și locul în care mă simt cel mai bine. Pentru mine, Moldova reprezintă și va reprezenta pentru totdeauna Acasă. Indiferent de zările spre care mă vor purta pașii, patria mea, Moldova, va fi mereu în inima și în sufletul meu.

Explicație:

sper ca team ajutat!) daca e prea mult scrie ce iti place si fa mai scurt textul


conturileprinc66: mulțumesc am pus 40 de . dac ceva
flyfel: cu placere
Alte întrebări interesante