Limba română, întrebare adresată de AdeAdelinuza, 9 ani în urmă

traditii din alte zone(orase) din ROMANIA!!!!!


AdeAdelinuza: plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
AdeAdelinuza: pliz
AdeAdelinuza: plliz
AdeAdelinuza: plisz
AdeAdelinuza: ??
?
deva: da mai multe detalii!!!!!!!!!!!!!
AdeAdelinuza: nu mai am nevoe ms

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de caticatalina97sab
1
- Nu e bine ca in Ajunul Craciunului sa fie pus pe masa mai intai rachiul, pentru ca nu el are intaietate in aceasta seara, ci bucatele.- 
- In unele sate maramuresene se zice ca-i- Acolo unde este datina de a taia porcul in ziua de Craciun, gospodinele pregatesc o mancare din carne macra de porc cu ceapa si slanina, din care sunt ospatati cei dintai dintre strainii ce le calca pragul casei, acestei mancari i se spune "pomana porcului".
 blestemata femeia care nu pune de Craciun pe masa fata de masa cu ciucalai, pe pereti sterguri tarcate (brodate) si pe pat perne cu fete tarcate.
- La cele trei sarbatori mari - Craciun, Paste si Rusalii - sa te speli cu apa in care au fost pusi bani de argint si vei fi banos.

AdeAdelinuza: ms dar nu asa
Răspuns de lidiakarla1
1
de paste se ciocnesc oua si in prima zi e rasticnirea Domnului iar in ultima zi este in ultima zi este invierea Domnului,de 1 martie se dau martisoare, de 8 martie este ziua femeii, babele sunt in primele 9 zile din martie trebuie sa iti alegi o baba adica o zi de la 2 la 8 , rusaliile  se sarbatoresc la 50 de zile dupa Pastii,floriile se numesc si duminica Stalparilor.

AdeAdelinuza: dar din ce zone?
lidiakarla1: din oltenia
Alte întrebări interesante