Franceza, întrebare adresată de ionescuadela, 9 ani în urmă

Traducere (tot textul) ...

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anemaris1
3
Sociologii au calculat ca intr-un an de viata , un salariat petrece in medie 20% din timp muncind si in mijloacele de transport ,35%  dormind si folosesete restul ,cam 47 % la alte ocupatii,unele pasive,ca televiziunea , altelele active ca mesteritul ,gradinaritul sau practicarea unui sport,dar toate considerate de catre utilizatori ca activitati de destindere . 
Televiziunea - prima dintre distractii conform statisticilor Instrument de deschidere penru unii ,flagel cultural pentru altii ,micul ecran s-a impus in viata cotidiana a francezilor Ei ii consacra in medie 17 % din viata lor activa ,ceea ce reprezinta 2 ore 45 /zi .
Pentru tineri : calculatorul -inainte de orice 
Se remarca o reala atractie pentru acest fantastic mijloc de exprimare si de comunicare care poate pune lumea la indemana .Accesul la noile tehnologii( console video,conexiunea la Internet ) este insotit de un dezinteres in privinta spectacolelor traditionale ,precum circul,tetrul sau cinematograful.
Relaxarea intre gradinarit si bricolaj 
Doua activitati pastreaza intreaga favoare a francezilor : bricolajul si gradinaritul ,petrecearea favorita a timpului a unei gospodarii din doua .
Natiunea sportiva .
Doua treimi din barbati si jumatate din femei declara ca practica un sport de licentiati in federatiile sportive s-a triplat din 1970,reprezentand cel putin  un francez din patru .
Vacanta mai aproape de natura 
62 % din francezi pleaca in vacanta , Peste tot in Franta s-au multiplicat festivalurile ,actvitatile de descoperire in mediul rural . Sejururile in strainatate ating 11 milioane de turisti francezi : Spania ,Portugalia,Italia ,Marocul , Germania ,Austria si Tunisia sunt destinatiile cele mai cumparate .


Alte întrebări interesante