Engleza, întrebare adresată de AlexandraAndreea1p, 8 ani în urmă

Traducerea textului ,va rog ,e urgent

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sergiueftenie
3
Nat astepta.In departare putea sa vada ceva negru.Incetisor chestia neagra s- a transfort intr un nor care la randului lui sa impartit in alti nori care s-au raspandit inspre nord sud est vest.Dar nu erau chiar nori .Erau pasari sute, mii ,10 de mii.Zburau in interiorul oraselor ca sa atace .Autobuzul a venit de pe deal si s -a  oprit.Jill s- a urcat cu inca 3 sau 4 alti copii.
Haide ti e timpul sa mergem acasa.Nat le spune prietenilor lui Jill.
E rece alergati cat de rpd puteti.Vrem sa ne jucam putin aici spuse unu dintre ei.Nu,nu vreti mergeti direct spre casa.
Nat la tinut pe jill de mana si a inceput sa alerge.Cand treceau pe langa ferma au vazut fermierul in duba lui.Nat la strigat pe fermier si l a rugat sa il coduca pe Jill acasa.E frica de pasarai a zis.Fermierul a cazut de acord si l a intrebat pe nat daca iar placea sa stea in spatele lui si sa incerce sa impuste pescarusi cu el.Nu ma duc acasa zice Nat.Daca nu ma duc sotia mea se va ingrijora.Ai baricadat geamurile?
Nu , pentru ce? Pasarile nu ma sperie.
le as baricada daca as fi tu .
Nat se grabea spre casa can deodata un pescarus a sarit la el din cer.Intr un moment ii s-au alaturat si altii 6 7,10.Nat si-a acoperit capul cu mainile si a alergat spre casa.L au atacat din aer.Putea sa simta sangele pe palme ,maini si gat.A intins mana sa deschida usa si a cazut inauntru.Sotia lui era palida si tremura.
De ce nu face guvernul ceva?
De ce nu iau armata , sa ia arme orice?
Erau sunete la geamuri la usa.Pasarile incercau sa intre.Din cand in cand se mai auzea cate o izbitura.Suntem in siguranta credea Nat.E doar mancarea ce ma ingrijoreaza.Avem mancare pentru 2 -3 zile da nu mai mult .
BAFTA, o intrebare unde faci engleza de va da povesti asa ciudate? XDD


AlexandraAndreea1p: Aceste text este in manualul de clasa a 7 a
ovi50: din pacate eu nu am manualul
Răspuns de ovi50
4
Pasarile


Daphne du Maurier a trait in Cornwall mai toata viata ei si a folosit acest tinut pentru cele mai renumite romane ale sale,Hanul Jamaica,Rebeca si golful francezului,toate fiind ecranizate de catre faimosul regizor Alfred Hitchcock .Romanul "Pasarile"descrie un razboi intre pasari si oameni.
Intr-o toamna,pe cind se facea tot mai frig,pasarile ,in special pescarusii,au inceput sa atace oamenii.In acest fragment al povestirii,Nat,un fermier,a plecat sa-si intilneasca fetita,Jill la autobuzul scolii.
Nat astepta.In departare putea vedea ceva negru.Treptat acel lucru negricios a devenit un nor care s-a divizat,apoi s-a impartit din nou in alti norice s-au inprastiat la nord, la sud,la est si la vest.Dar nu prea erau deloc nori in adevaratul sens al cuvintului.Erau pasari.Cu sutele cu miile,cu zecile de mii.Zburau spre interiorul tinutului ca sa atace orasele.Autobuzul urca coasta si se opri.Jill cobori cu alti trei patru copii.
-Hai,e timpul sa mergem acasa,zise Nat catre prietenii lui Jill.
-Este frig.Alergati cit puteti de repede.
-Vrem sa ne jucam un pic aici,zise unul din ei.
-Nu nu va veti juca.Duceti-va direct acasa.Nat tinea mina lui Jill si incepura sa alerge.In timp ce treceau pe linga ferma,il vazu pe fermier in dubita sa.Nat striga la aceesta si-l iintreba daca poate s-o duca pe Jill acasa cu masina.
-Ii este frica de pasari,zise.
Fermierul accepta,si-l intreba pe Nat daca n-ar vrea sa ramina si sa incerce sa impuste pescarusii cu el.
-Nu,ma voi duce acasa,zise Nat.Daca nu ma duc,sotia mea se va ingrijora.
-Ti-ai batut scinduri la ferestre?
-Nu.Pentru ce?Nu ma sperie pe mine pasarile.
-As bate acum scinduri,daca as fi in locul tau.
Nat se grabea spre casa ,cind ,deodata,un pescarus zbura la el din ceruri.Intr-o clipa altii i se alaturara sase, sapte,zece.Nat isi acoperi capul cu bratele si alerga spre casa.Il atacau din vazduh.Simtea singe pe miini pe brate si pe git.Ajunse la usa casei sale si se prabusi inauntru.Nevasta sa era palida si tremura.
-De ce nu face guvernul ceva?De ce nu ia armata,dece nu aduc arme,orice?
Apoi se auzira zgomote la fereastra,la usa.Pasarile incercau sa intre.Cind si cind se auzeau prabusindu-se.
-sintem destul de feriti acum,gindi Nat.Doar hrana ma ingrijoreaza.Avem destula pentru doua sau trei zile ,nu mai mult.

Utilizator anonim: da mersi
Alte întrebări interesante