Engleza, întrebare adresată de bibisor24, 8 ani în urmă

traducerea textului va rog repede

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de teo20037p8berl
1
Contrabanda in Cornwall
Contrabanda nu este o crima noua. Oamenii au practicat contrabanda de bunuri de sute de ani. Intre 1700 si 1850 contrabanda era relativ comuna in sud-vestul Angliei in zona coastelor pietroase din Devon si Cornwall deoarece acea parte a tarii era un loc atat de bun pentru contrabandisti sa se ascunda si sa evite sa fie capturati. In acele zile, obiectele de contrabanda erau lucruri ca ceaiul, tutunul, vinul si rachiul, catifeaua si dantela, si chiar si carti de joc. Obiectele erau de contrabanda pentru a evita platirea taxelor vamale.
Sunt multe povesti despre modurile diferite in care obiectele de contrabanda erau camuflate in asa fel incat sa-i pacaleasca pe ofiterii de la vama. De exemplu, bilele de tutun erau acoperite cu pamant, ca sa para ca sunt cartofi, pe care contrabandistii puteau sa le ascunda in diferite locuri ale navei. De asemenea, tutun era adus la mal de contrabandistii de alcool in ghetele de mare. Rachiul era pus in mici butoaie si ascunse in palarii. Odata, ofiterii de la vama au gasit 50 de perechi de coltuni de catifea si noua esarfe de catifea ascunse cu atentie in 12 cai de jucarie.
Odata ajunse la mal, bunurile de contrabanda dispareau ca prin magie. Ele erau ori ascunse in pesteri pentru a fi transportate mai tarziu, ori aduse direct pe uscat si transportate de cal si caruta. Contrabandistii isi invatau caii sa asculte de opusul comenzii daca erau opriti de ofiterii de vama. Deci, cand un ofiter zicea ' Opreste-te!' calului, acesta galopa departe cat mai repede. Chiar mai mult, caii erau uneori acoperiti cu untura si erau asa de alunecosi incat ofiterii de la vama nu-i puteau prinde.
Contrabanda era considerata o crima asa de serioasa, incat cand contrabandistii erau arestati, ei erau de obicei transportati cu vaporul spre inchisori din celalalt capat al lumii, in Australia.


bibisor24: multumesc
teo20037p8berl: Cu placere
Alte întrebări interesante