Limba română, întrebare adresată de ramona543806, 8 ani în urmă

Transformă în vorbire indirectă primele cinci replici din fragmentul extras din romanul Drum bun,cireșari! de Constantin Chiriță .Vei avea în vedere să aplici regulile transformării vorbirii directe în vorbire indirectă.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
18

Transformă în vorbire indirectă primele cinci replici din fragmentul extras din romanul "Drum bun, cireșari!" de Constantin Chiriță.

Ionel mărturisi cu voce tristă că el nu știe ce să mai creadă și că își dă seama de aberația viziunii lui, el argumentând că era perfect lucid când a văzut ceva.

Victor spuse cu un accent vesel în voce să caute coloanele, că în acea noapte nu a văzut decât o coloană și că el crede că a văzut mai multe, pentru că se repeta imaginea. Victor îl întreabă pe Ionel dacă își amintește vreo caracteristică.

Ionel îi răspunde că își amintește că fiecare coloană era înclinată și arcuită la capătul ei de sus fără nici un zorzon, repetând că fiecare semăna perfect cu cealaltă.

Victor îi spuse că și-a închipuit asta și îl întreabă cum a privit marea.

Ionel îi răspunse ca un școlar că se uita în fața lui și că el căuta ceva în panorama întunecată și anume, spuma talazurilor.

Succes!

Anexe:
Alte întrebări interesante