Ed. tehnologică, întrebare adresată de amaliavintila, 8 ani în urmă

Trebuie sa fac un proiect cu materia prima: orezul, in care trebuie sa explic semanarea si plantarea orezului, recoltarea, distribuirea si confectionatea fainii! VA ROG REPEDE!!
DAU COROARA RASPUNSULUI CORECT!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de i0ana21
1

Orezul este una dintre cele mai importante plante pentru alimentaţia omului. Pentru o populaţie a globului de minimum 2 miliarde, orezul constituie hrana principală. Într-adevăr, în timp ce grâul trebuie mai întâi măcinat şi apoi transformat în pâine, orezul nu presupune decât să fie decorticat şi în acest fel, după numai o scurtă fierbere, este gata de consum. Din bobul de orez se obţin pudre fine, făinuri, amidon; bobul de orez. Fabricarea berii etc. Paiele de orez se întrebuinţează la fabricarea hârtiei, a cartonului, la diferite împletituri.
Sămânţa şi semănatul - sămânţa de orez trebuie să fie întreagă (bobul îmbrăcat în întregime în palei şi nespart), cu puritate mare, lipsită complet de seminţe de buruieni, cu capacitate de germinaţie şi energie germinativă ridicate (energie germinativă de cel puţin 85%). Înainte de semănat, sămânţa se tratează cu substanţe de protecţie împotriva bolilor şi a dăunătorilor.
Metoda de semănat - în România este generalizat semănatul orezului prin împrăştiere în apă, această metodă fiind determinată, între altele, şi de folosirea unor erbicide care, imediat după încorporare, se volatilizează. Însămânţarea orezului în apă prezintă numeroase avantaje, dintre care amintim: maturarea mai timpurie cu 7-10 zile faţă de semănatul în uscat; pe terenurile sărăturate se creează condiţii pentru spălarea sarurilor încă de la începutul vegetaţiei; se asigură parametri calitativi corespunzători şi în cazul solurilor grele, în orezăriile în care terenul nu este bine desecat sau atunci când patul germinativ nu se poate pregăti în cele mai bune condiţii. Semănatul orezului în apă (semănatul în teren submers) se execută cu diferite mijloace mecanice, dar cel mai des folosit este avionul. Semănatul cu avionul se realizează rapid, deci se cuprinde uşor epoca optimă, iar seminţele se împrăştie uniform pe teren, după ce înainte de semănat au fost umectate. Semănatul în uscat în rânduri este destinat loturilor semincere din verigile superioare, la care se cer purificări biologice. Semănatul se execută cu semănătorile obişnuite folosite la semănatul cerealelor, la distanţe între rânduri de 15-18 cm.

amaliavintila: M I N U N A T ! ! !
amaliavintila: multumesc mult!
i0ana21: n ai pentru ce;)
i0ana21: mersi pt coroana
amaliavintila: m-am tinut de promisiun:-*
amaliavintila: promisiune*
Alte întrebări interesante