Limba română, întrebare adresată de alex2, 9 ani în urmă

TTrei colegi pleaca la munte in excursie.Chiriac si-a luat in ruxac ochelarii si xilofonul, Chirita o luat cortul, iar Paraschiv chibrituri ca sa faca focul. Cand au coborat din tren, au vazut un caine mic. -Ce catel frumos! N-are pereche! S-au apropiat si l-au luat cu ei. In timp ce montau cortul, au auzit un chitait. Langa ei era un soricel.Paraschiv a incercat sa-l prinda, dar n-a reusit.Curind s-a intunecat si s-au culcat.Pornind de la fragmentul initial, alcatuieste o compunere dupa urmatoarele cerinte: * sa aiba titlul,, O intamplare hazlie din excursie"'; *actiunea sa se petreaca in anotimpul vara ;eroina principala sa fie Iulia; *in redactarea compunerii vei utiliza: -doua cuvinte cu consoana dubla; -un cuvant la sfarsitulcaruia sa se afle,,i";-cinci cuvinte cu grupuri de doua si trei litere;-un cuvant cu vocala dubla.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de biancai23
2
Este o zi insorita.Astazi nu e o zi ca celelalte,este una speciala!
  Este prima mea excursie cu casa mea!Plecam dimineata la Cluj-Napoca!Stiti de ce mie imi place foarte mult in excursii?Deoarece sunt departe de familie!! :}
Am stat mult la Cluj si a fost foarte distractiv!Un lucru hazliu era la gradina zoologica !O colega a spus un cuvant iar papagalul a inceput sa o ingane tot ce spunea.
Alta era ca vom ramane acolo peste noapte.Deabia astepta doar din motivul ca aveam sa ma rad de farsele pe care i le faceam Mariei noaptea sa se sperie..Asta faceam de acum inainte in fiecare excursie,ne bucuram ca suntem impreuna si departe de casa!
Alte întrebări interesante