Limba română, întrebare adresată de Ade7, 9 ani în urmă

Un eseu argumentativ pe tema Nevoia adolescentilor de a iesi in evidenta !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lali9
15
adolescenta este perioada in care mai mult decat oricand iti cauti identitatea. te ridici din copilărie, iar cei din jur incep sa-ti acorde increderea ca ai putea duce la capat treburi serioase. iti intri in rol si incerci sa impresionezi, cu convingerea ca daca vei reusi vei primi eticheta pw care ti-o doresti sa ti-o acorde societatea de care te inconjori. speri ca la capatul fiecarei provocari se afla recompensa visata, aceea de a afla ca esti bun la lucrul respectiv si ca, cine stie poate esti singurul care il poate face cum trebuie. iar asta tw va transforma in omul infulent si puternic de mai tarziu. consider ca nevoia se a iesi in evidenta vine nu numai din dorinta de a deveni ceea ce iti doresti, ci din twama ca nu o vei face la timp.

pe de o parte adolescwnt fiind,incepi aa intuiesti provocarile maturitatii. nu recunosti intotdeauna sau nu accepti ca ai putea esua. cel putin nu in fata celorlalti. pt ca tu esti altfel, tu esti unic, tu ai calitati superioare turmei din care incerci sa te evidentiezi. adolescentul isi afiseaza personalitatea, pana la agresivitate, doar atunci cand nu este sigur de ea. se straduieste pana cand ae asigura ca este special,deci va lupa mai putin pt marele lui viitor.


un al doilea argument, eate nevoia de a fi diferitc care este alimentata de cultura in care traim. dea vechile basem,in care tinerii plecau la drum ca sa isi descopere vocatia xe ii ridica deasupra celorlalti, oferindu-le un tron. modelul tinerilor este acelasi. tanarul cu calitati exceptionale, tanarul in care el insusi s.ar transforma in mod miraculos,daca viata i-ar oferi ocazia. modelul prinde mult mai repede la tineri pt ei au mai multe de facut cu sansa ce li s.ar da si pt ca doar ei mai sunt atat de naivi,incat aa creada ca exista shortcut-uri catre implinire.

suntem unici, cu totii subtem construiti dupa un alt calapod. suntem atat de diferiti,incat e de mirare ca mai impartim aceasi lume. o stiu si ei,adolescentii,dar preocupati de exploatarea propriei lumi, nj au avut timpul sa descopere ca singurul lucru pe care il avem in comun este faptul extraordinar de a fi fiecare doferit de celalalt.

lali9: inspirata din "eseul argumentativ in 100 de exemple" de gina mioara varga. :) bafta! si scuze pt greselile gramaticale, m-am grabitm
Ade7: Mersi
Alte întrebări interesante