Fizică, întrebare adresată de jilavumarian, 8 ani în urmă

Un Eseu ce-am face daca n-am avea sursa de caldura

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CanisLupus
1

Răspuns:

Ei bine, sursa de caldura principala este Soarele, si aici intervine intrebarea:"Ce s-ar intampla daca nu mai avem sursa de caldura?"

Pai, din punctul meu de vedere prin disparitia soarelui, si implicit a caldurii furnizate de acesta prin reactiile nucleare realizate in el, planeta noastra ar fi condamnata sa se intoarca in epoca glaciara, si sunt foarte convins ca odata cu racirea Terrei, viata omului va fi periclitata din doua mari motive:

  1. Sursele de hrana... Daca Soarele nu ne-ar mai da din caldura sa, lantul trofic ar fi rupt si animalele ce stau la baza hranirii noastre impreuna cu toate legumele, cerealele si fructele ar disparea. Si evident la un moment dat si noi, fiin imposibila viata fara hrana
  2. Sursa de caldura.... Daca Terra ar intra in aceasta "hipotermie" evident ca, odata cu trecerea timpului vom pieri si noi din cauza temeraturii extrem de scazute... Teoretic Vom deveni la fel ca cea mai mare pitica Pluto.Unde doar micro organismele supravietuiesc.

Speram doar ca in miile de ani ce vor urma nu o sa intalnim asemenea fenomene, asta doar pentru a nu distruge rasa umana si tot ce a acumulat asta de la inceputuri pana in prezent.

                                                                      Sper ca e bine, si ca te-am ajutat


jilavumarian: Multumesc !
Alte întrebări interesante