Limba română, întrebare adresată de annaanutza2, 9 ani în urmă

Un eseu de 15-30 de randuri in care sa va exprimati opinia despre sacrificiul in numele iubirii..
Va rog, dati-mi raspusul repede!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de teodoraoana
6
In opinia mea,idealul este ceva catre care aspira fiecare dintre noi,dar care necesita anumite sacrificii pe care nu toti suntem dispusi sa le facem.
  In primul rand,fiecare dintre noi tinde catre un ideal in iubire,succes,fericire,dar nu toti putem duce la capat acest ideal deoarece intalnim piedici din cauza sacrificiilor pe care trebuie sa le facem.In acest sens,Felix Sima din opera lui Calinescu tinde catre un ideal in iubire prin sentimentele ce le are pt Otilia,dar nu reuseste pt ca aceasta nu il iubeste,in schimb reuseste sa se afirme in medicina si devine o personalitate cunoscuta astfel dobandind idealul succesului.
  In al doilea rand,sacrificiul poate fi considerat ca o treapta de a putea sau nu ajunge la idealul propus.Personajul lui Marin Preda,Victor Petrini,incearca sa ajunga la idealul fericirii si sa se simta cel mai iubit dintre pamanteni,dar in ciuda celor 4 mari iubiri avute acesta nu reuseste sa atinga idealul.
  In concluzie,toti cei care tindem catre un ideal sa facem inainte un plan,sa vedem daca suntem sau nu dispusi sa facem anumite sacrificii pt acel ideal.
Alte întrebări interesante