Studii sociale, întrebare adresată de Alexandru588, 9 ani în urmă

Un eseu despre: copilul si participarea sa la luarea deciziilor
-libertatea de exprimare
-alegerea in organismele scolare
-libertatea de gandire
urgent!dau funda ;)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lincoln57
0

Copiii sunt, ca si adultii, fiinte umane, cu drepturi, unele primit chiar din momentul nasterii, dar si indatoriri.

Constiinta umana apare in jurul varstei de 10 ani, in acelasi timp cu aceasta, se dezvolta semnificativ mentalitatea umana si caracterul. Astfel, modul de gandire si perspectivele copilului sunt reflectate de catre deciziile pe care el vrea sau incearca sa le ia in considerare, fapt ce se aplica si adultilor. Oamenii, au dreptul fundamental de a gandi liber si a-si exprima parerea, incluzand copiii. Implicarea parintilor sau a tutorilor in educatia acestora ii poate schimba opinia asupra lumii sau a societatii, rezultand ca ei sunt usor de influentat.

Alegerile cu privire la educatie pot fi indecise sau nefondate daca elevul nu si-a gasit drumul in viata sau obiectele de studiu pe care vrea sa se concentreze. La varsta adolescenti,toti copiii isi descopera pasiunile, luand prima decizie importanta: domeniile sau domeniul de studiu pe care se vor axa la liceul, si, mai tarziu, la facultate. Lectura e extrem de importanta, reprezentand o influenta dar si o sursa solida de imformare, creandu-se astfel o baza de informatii. Pe masura ce avanseaza in lectura, isi va creea propriile opinii despre anumite domenii socio-culturale, find capabil sa poata lua decizii mai pertinente pe viitor. Insa, copiii trebuie sa recunoasca sau sa respecte un punct de vedere mai bun sau mai slab ca al lor, chiar daca nu il admit. Va fii capabil sa isi aleaga prietenii in concordanta cu pasiunile sale, si sa ii respinga pe cei cu deficiente de comportament. Recunoasterea greselilor dovedeste maturitate din partea lor,uneori ei fiind mai maturi ca anumiti adulti.

E important pentru copiii sa acumuleze o arie cat mai mare de cunostinte,nu numai in copilarie, cat si pe parcursul vietii.

Alte întrebări interesante