Limba română, întrebare adresată de dr71, 9 ani în urmă

Un eseu in maxim 150 de cuvinte despre violenta si nonviolenta.Va rog mult!!!Este urgent!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andriesgeorgiaox937k
36

           Non-violenţa în şcoli

Motto:ochi pentru ochi îi lasă pe toţi orbi.”

Martin Luther King jr.

În zilele noastre cuvântul „violenţă” a devenit o banalitate.

În jurul nostru la fiecare pas observăm violenţa, la televizor toate ştirile vorbesc despre violenţă , în magazine, bănci, benzinării, în intersecţii observăm violenţa sub toate formele ei: pasivă, agresivă, şireată. De aceea în lumea întreagă sunt atât de frecvente agresiunile, bătăile, conflictele, crimele şi războaiele.

Eu sunt de părere că întotdeauna un conflict se poate rezolva pe cale paşnică.

Pentru aceasta este nevoie de oameni conştienţi, educaţi, cu o atitudine sănătoasă.

Pentru ca, noi copiii sa fim pregătiţi pentru societate trebuie să avem cunoştinţe despre non-violenţă dar şi despre prevenirea violenţei, începând din şcoală.

Violenţa în şcoală se manifestă diferit. Uneori se poate observa, alteori o putem simţi.

De exemplu violenţa între elevii din aceeaşi clasă când 

VIOLENTA IN SCOALAViolenta umana este o tema a prezentului in multe tari, violenta sociala, ca si ceainterpersonala reprezinta argumente solide pentru dezvoltarea unor programeeducationale pentru a promova constientizarea acestui fenomen si a pleda pentrumijloace nonviolente de interactiune si de reglare a vietii sociale.Situatia generala ingrijoreaza, pentru ca violenta a devenit o tema cu care seconfrunta toate societatile, necesitand o luare de pozitie la nivelul intregului corp socialsi dezvoltarea unor strategii de investigatie, prevenire si control.Familia este mult discutata, cercetatorii din stiintele sociale acceptand ideeaschimbarii structurii si valorilor ei, ca si a degradarii climatului de securitate si refugiu cucare este familia asociata in mod traditional. Modernitatea si conditia urbana au generatnoi forme de violenta si au provocat schimbari la nivelul valorilor si aspiratiilor indivizilor.Conflictele datorate saraciei, dar si lipsei de educatie si de informatie genereazacontexte de viata privata in care violenta este un comportament tolerat, chiar acceptat,el fiind invatat de copii si reprodus ca modalitate esentiala, frecventa si “fireasca” decomportament interpersonal.Violenta este una dintre marile probleme ale lumii contemporane. Presa, scrisasau audiovizuala, informeaza in permanenta cu privire la manifestari diverse ale acestuifenomen, de la formele cele mai agresive, precum razboaie ori crime terifiante, batai,violuri, furturi, distrugeri de bunuri, si pana la cele mai putin socante (dar nu mai putinvinovate), cum ar fi violentele verbale. In acest context, aparitia diferitelor forme deviolenta in mediul scolar pare aproape o fatalitate si devine, adesea, un lucru obisnuit,cu care semenii coexista fara macar a se mai sesiza asupra pericolului. Chiar dacareprezinta o problema delicata, luarea in stapanire a fenomenului violentei nu se poateface decat daca ii sunt cunoscute cauzele,originile,formele de manifestare siposibilitatile de prevenire. Problema violentei in scoala poate si trebuie sa devina otema de reflectie pentru toti cei implicati in actul educational. Cu atat mai mult cu catscoala dispune, credem, de importante resurse pentru a concepe programe de

prevenire a violentei si pentru a rupe cercul vicios al violentei in mediul scolar

 nu se inţeleg şi se ceartă este o formă de violenţă verbală. Ea poate fi prin jigniri, porecle, epitete negative, cuvinte urâte, înjurături. Cauzele pot fi multiple şi anume : trăsături fizice, psihice, religioase, etnice.
         


andriesgeorgiaox937k: nu stiu sigur cate randuri sunt..dar cu placere
dr71: Mersi mult
Alte întrebări interesante