Studii sociale, întrebare adresată de epifandulea1, 7 ani în urmă

un eseu pe tema: A fi sănătos înseamnă a avea o stare de bine fizică, mintală și socială. dau coroanaaa

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RoyalZak
0
Sănătatea mintală este importantă în fiecare etapă a vieții – copilărie, adolescență și maturitate - și este definită de un nivel psihologic al stării de bine caracterizat de funcționalitatea ființei umane în condiții satisfăcătoare ale adaptării emoționale, comportamentale, biologice și sociale. Sănătatea mintală oferă unei persoane capacitatea de a se bucura de viață, de a identifica un echilibru între activitățile, trăirile zilnice și eforturile de adaptare psihologică în contextul propriului sistem de valori.
În conformitate cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sănătatea mintală include ”starea de bine subiectivă, sentimentul de autoeficacitate, autonomie, competență, dependența între generații, autoactualizarea potențialului intelectual și emoțional, printre altele.” OMS prevede continuare că starea de bine a ființelor umane este cuprinsă în manifestarea abilităților lor, în capacitatea de a face față stresului în condiții normale de viață, de muncă productivă și contribuția în comunitatea lor. Cu toate acestea, diferențele culturale, evaluările subiective și teorii profesionale concurente pot aduce puncte de vedere diferite a modului de definire și abordare a conceptului de ”sănătate mintală”.
O persoană care are probleme de sănătate și comportament se poate confrunta cu stresul, depresia, anxietatea, probleme de relație, durere, dependență, ADHD sau dificultăți de învățare, tulburări de dispoziție, sau alte probleme psihologice. La gestionarea problemelor de sănătate pot ajuta consilieri, psihoterapeuti, antrenori de viață, psihologi, practicieni în asistența medicală sau medicii, conform calificărilor și metodelor profesionale specifice.
Alte întrebări interesante