Limba română, întrebare adresată de AntiCihDanut523112, 9 ani în urmă

Un eseu structurat
Cu:1)Introducere
2)Cuprins
3)Incheiere
Pe orice temă ajutațimă

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
   Inca din primii ani de viata incepe educatia si formarea noastra ca
oameni.La gradinita sunt implementate primele notiuni ale educatie ,totul se face cu ajutorul jocurilor care ii ajuta pe cei mici sa-si dezvolte inteligenta
sa-siexprime mai usor sentimentele, sa devina mai sociabili.Tot in primii ani copilul invata sa fie disciplinat,incepe sa se dezvolte interesul si curiozitate pentru nou .
La scoala in primii patru ani tanarul este ajutat de cadrele didactice sa-si dezvolte,vorbirea,creativitea,imaginatia,simtul de observatie si mai ales sa-si dezvolte gandirea si memoria.
Scoala pregateste copilul pentru ceea ce va urma in viitor ,aceasta fiind o rampa de lansare catre un destin favorabil.Cei sapte ani de acasa sunt foarte importanti ,dandu-i tanarului ocazia sa fie un om educat ,elevat sa stie sa-si respecte aproapele si sa-l stimeze .Va invata cu timpul ca daca respecta pe cineva se respecta pe el insasi.Parintii,bunicii si educatorii sunt persoane importante in viata copilului ,ajutandu-l pe acesta cu timpul sa se dezvolte armonios atat fizic cat si din punct de vedere intelectual.
  In concluzie scoala si educatia au un rol formator pentru generatia viitoare


AntiCihDanut523112: Multumesc
AntiCihDanut523112: Ce denumire sa scriu?
Utilizator anonim: formarea copilului in timp
AntiCihDanut523112: poti sterge aceasta tema
AntiCihDanut523112: ca sa nu copie de la mine din clasa cineva
Răspuns de crinairin
1
                               Miscarea inseamna sanatate
     Miscarea-sport,sanatate si vigoare.Sa fi mereu in miscare inseamna a fi un om ager,sanatos si plin de viata.
    Sedentarismul duce la boli,pe care cu greu le putem trata.Tagore spunea ca e bine sa fi mereu in zbor asemeni unui vultur,,,si du-te la furnica sa vezi povara ei''.Gandindu-ne la aceste versuri trebuie sa cugetam adanc la talcul lor.Omul munceste pentru existenta,dar mai presus,el are nevoie de cat mai multa miscare,munca ii da aripi si forta,energie asemeni furnicii care atat de mica,duce povara atat de grea si nu oboseste niciodata.          Natura ne indeamna si ne asteapta s-o intelegem si sa-i deslusim misterele.Mijloacele de transport nu pot patrunde in adancul padurii sau spre inaltimile ametitoare ale muntilor.Doar pasul omului e ingaduit.Miscarea forta,puterea si vointa omului spre o viata mai lunga,mai sanatoasa.
     Asemeni pasarii colibry,omul e un invingator ,a cucerit prin miscare/sport tinuturi greu accesibile si toate datorate efortului prin existenta.
     Mancand sanatos,plimbandu-ne in aer curat si facand anumite sporturi ne mentinem echilubrul mental si fizic.
Alte întrebări interesante