Biologie, întrebare adresată de m4r, 9 ani în urmă

un feferat despre importanta mineralelor si a rocilor pentru om

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bucataruviolina
2
Dupa parerea mea importanta mineralelor si rocilor pentru om in secolul 21 este importanta,deoarece cu dezvoltarea evolutiei,omul si-a perfectionat treaiul cit shi a inventat diferite masinarii destul de pretioase.Dar acuma deasemeanea s-a constatat ca mineralele sunt cele mai populare bijuterii de pina acum cu care poti impresiona o fata.Sper ca te-am ajutat. :)

Răspuns de UsserAndreY2004
2
Alaturi de celelalte componente din alimente , sarurile minerale au un rol deosebit de important in buna functionare a organismului. Practic nu exista nici o functie vitala care sa se poata dispensa de minerale. In acest context putem afirma ca  mineralele sunt baza cresterii ,dezvoltarii , si bunei functionari a organismului iar restul componentelor biochimice din alimente ,sunt,,caramizile” cu care se poate construi un organism sanatos .Mineralele reprezinta elemente chimice, care se afla ca atare in diferite stari, sau care intra in combinatii cu alte elemente sau substante.
  Un element mineral propriu-zis, asa cum se gaseste in tabelul periodic al elementelor (cu numarul de protoni egal cu cel al electronilor), este de cele mai multe ori, inactiv si inert pentru om, fiind din punct de vedere electric, neutru.  In momentul in care un element neutru trece in forma lui ionica, pierzand sau castigand electroni, mineralul devine activ din punct de vedere biologic. Acelasi lucru se intampla si in cazul elementelor reactive, care interactioneaza cu alte elemente, prin punerea in comun de electroni. Astfel, un mineral activ, fie se comporta ca un purtator de sarcini (ion), fie realizeaza diferite combinatii, conform caracterului sau bazic sau  acid.
  Atunci cand realizeaza combinatii, elementele minerale trec in saruri, in urma diferitelor tipuri de reactii, dintre care, aceea de neutralizare, este cea mai importanta pentru organismul omului, ea desfasurandu-se conform formulei generale.
Rocile sedimentare sunt rocile care s-au format prin erodarea sau roaderea substanțelor minerale și depozitarea acestora în lacuri sau mări prin intermediul vântului, apelor, vietăților sau prin evaporare și pot fi:roci clastice (detritice), formate prin depunerea materialelor rezultate în procesul de dezagregare și de alterare a rocilor de pe suprafața scoarței și transportate de către vânt, ape și ghețari:neconsolidate (nisip, pietriș, grohotiș etc);consolidate (gresie, conglomerate, brecii);
Alte întrebări interesante