Studii sociale, întrebare adresată de Slayer, 9 ani în urmă

Un referat de o pagina cu titlul "Viata privata vs. Viata publica"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tsorin99
20
Din punctul meu de vedere ,se disting doua tipuri de activitati, in functie de locul unde acestea se realizeaza, astfel se deosebesc viata privata si viata publica.
In primul rand, viata privata contine totalitatea activitatilor desfasurate de catre o persoana in interes propriu si care au in mare parte caracter recreactiv.Astfel fiecare va face ceea ce doreste, deci acest tip de viata, este deschis visarii pentru a adauga ceva nou mereu.
Pe de o parte, viata publica reprezinta transpunerea unei personae in lumea cotidiana, o lume in permanenta miscare si dezvoltare.Aceasta cuprinde atat activitati strict legate de locul de munca, cat si de cele de relationare si intereactionare cu noi oameni.Mereu ne facem priteni, si in fiecare zi avem ceva anou de descoperit.
In alta ordine de idei, ata viata privata cat si cea publica prezinta elemente comune.Relationarea este un prim factor.Putem sa discutam anumite subiecte in fiecare din cele doua cazuri, dar nu in aceeasi maniera,de exemplu daca in cadrul vietii private abordam o maniera de exemplificare a ideilor familiala, in cadrul discutiilor publice, incercam sa discutam in parametri cat mai exacti, cu caracter clar si concis , fara a ne abate de la subiect.
In alta ordine de idei, subiectele abordate sunt evident diferite, doar nu o sa expunem in mediul puvlic elemente ce tin de domeniul privat pentru ca n-o dorim, sau poate da, daca acestea constituie lucruri de o importanta deosebita pentru noi.Dar trebuie sa facem dinstinctie intre cele doua elemente diametral opuse, lumea privata si cea publica.
In concluzie, prin argumentele prezentate activitaile unei persoane din cadrul vietii publice, se rasfrang in plan psihologic si fizic in lumea privata daca nu este clar stabilita granita dintre cele doua.
   
                                                       Material realizat de T.Sorin :D



Alte întrebări interesante