Istorie, întrebare adresată de 0zzy123, 8 ani în urmă

un referat despre epoca metalelor. inventarea metalurgiei dau coroana!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de p1ngutu
0

Răspuns:

Epoca metalelor Este numele dat uneia dintre perioadele în care este împărțită Preistoria. Începutul său este datat în anul 6500 a. C., când epoca de piatră se încheie și a durat până la aproximativ 450 î.Hr. C. Principala caracteristică și ceea ce îi dă numele, este utilizarea metalelor de către ființe umane.

Mai rezistente și mai ușor de utilizat, metalele au înlocuit piatra ca principală componentă a uneltelor și armelor. Epoca metalelor este împărțită în trei faze diferite, marcate de utilizarea diferitelor materiale: epoca cuprului, epoca bronzului și epoca fierului.

În această eră, au început nu numai să folosească metale, ci și să le prelucreze și să facă aliaje, creând metalurgie. Această noutate istorică nu a fost doar în crearea de instrumente. Legată de acestea, agricultura a cunoscut noi progrese, ceea ce a dus la faptul că ființa umană a devenit mai sedentară și au apărut orașe mai mari.

În plus, surplusul produs datorită noilor instrumente a provocat apariția comerțului. Alte evoluții legate de utilizarea metalelor au fost îmbunătățirea alimentelor și crearea unor structuri sociale mai complexe în așezări.

Cronologie

Ca și alte perioade istorice, Epoca Metalelor nu a apărut în același timp în toate regiunile. Potrivit istoricilor, a început în jurul anului 6000 î.Hr. C., încheind epoca de piatră. Este o eră care a avut un impact special asupra Europei, Asiei și Africii.

Marea durată a acestei ere istorice (care s-a încheiat în jurul anului 450 î.Hr.) o face împărțită în trei părți diferite, cu câte un metal de frunte în fiecare dintre acestea. Prima a fost așa-numita epocă a cuprului, care a fost urmată de epoca bronzului. Ultima fază a fost Epoca Fierului.

Cuprul sau epoca calcolitică

Această primă etapă a variat între 6500 și 2500 î.Hr. În această perioadă, ființele umane au început să folosească metale precum aurul, argintul și, desigur, cuprul în avantajul lor.

Alte întrebări interesante