Limba română, întrebare adresată de pokolaildi, 9 ani în urmă

un scurt text creativ in care personajul principal sa fie pinocchio si sa treaca printr-o situatie diferita de cea din textul pinocchio dupa carlo collodi cam 9 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreidumitrel
2
era o zi calda de vara și Pinocchio nu știa ce sa facă. meșterul Gepetto (nu știu sigur dacă i am scris corect numele), tatal sau, i a lăsat în grija atelierul, spunându-i sa iasă grija de el pana ce se va întoarce. Pinocchio, foarte fericit ca a primit o sarcina asa de importanta l-a asigurat pe Gepetto ca va avea cu siguranță grija de magazie, și ca poate pleca liniștit. Gepetto i a spus însă lui Pinocchio sa aibă grija sa ciopleasca, dacă poate, o păpușă pentru fiica împăratului. Pinocchio l a asigurat și de data aceasta Pe Gepetto și astfel bătrânul meșter a plecat liniștit cu treburile lui.
Pinocchio, a stat treaz un timp însă, într un final, vremea plăcută l a făcut sa adoarmă. s a trezit mult mai târziu, și, aducându-și aminte de păpușă s a apucat sa o ciopleasca. dar nu mai avea timp! Pinocchio a început sa plângă iar atunci, dintr-o gaura a peretelui au apărut niște șoricei. aceștia, văzându-l pe Pinocchio l au întrebat de ce plânge. Pinocchio le a zis cele întâmplate iar șoriceii i au zis ca îl vor ajuta ei sa facă păpușă pt fiica împăratului.
păpușa a fost gata la timp iar seara, când a ajuns Gepetto acasă, el a fost foarte bucuros sa vadă ca Pinocchio a avut mare grija de treburile lui în acea zi:))
Alte întrebări interesante