Limba română, întrebare adresată de agustinacris, 9 ani în urmă

Un text argumentativ care sa fie despre; "raportul dintre talent si munca in devenirea unui scriitor".

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
13
In primul rand, sunt de parere ca intre artist si opera sa se instaureaza o relatie specifica, intrucat exista anumite situatii, care odata traite, pot genera dorinta de a fi impartasite cititorului, prin intermediul operelor sale. Astfel, citind jurnalul unei personalitati, poti observa perfect modul in care gandea autorul respectiv, aspectele pe care el le considera esentiale, prioritatile mintii sale. De exemplu, in romanul Maitreyi, Mircea Eliade, traind o experienta similara, consemnata in jurnalul sau, a conceput ulterior creatia, deci totul constituie  un avantaj pentru cititorul  care ajunge sa priveasca realitatea prezentata, cu mobilitatea si profunzimea gandirii sale, cautand sa asocieze ceea ce prezinta in roman autorul, cu ceea ce , de fapt, el a trait in realitate.
     In al doilea rand, consider ca a citi jurnalul unui scriitor  poate fi util,  in situatia in care constientizam importanta confesiunii, tocmai pentru  ca jurnalul consta in insemnarile zilnice ale unui scriitor despre anumite evenimente  legate de viata personala. De exemplu, jurnalul unui scriitor are o dubla finalitate  si anume: prima se refera la necesitatea de a furniza anumite amanunte  din domeniul vietii private, motiv pentru care cititorul poate intelege ceea ce-si doreste sa transmita autorul, iar cealalta finalitate urmareste sa contureze imaginea scriitorului care are tendinta de a se desavarsi in opera sa, ajutand, astfel, cititorul sa descopere unghiurile din care este privita existenta, asadar sa poata recepta in mod corespunzator opera autorului.
     In concluzie, convingerea mea este ca rolul studierii unui jurnal reprezinta pasul edificator  al cititorului, pentru ca jurnalul reprezinta activitatea prin care autorul infatiseaza ansamblul sensibilitatii sale, ideile sau chiar unele imagini care-l invadeaza si care merita a fi consemnate, intrucat  au menirea de a ajuta cititorul sa inteleaga mult mai bine atat autorul, cat si opera sa.

Alte întrebări interesante