Limba română, întrebare adresată de isabella2007, 8 ani în urmă

un text argumentativ despre libertatea de a lua o decizie importnta intr-un moment de alegere a propriei profesii si influenta pe care o poate avea asupra noastra familia

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
1

Răspuns:

Buna! Stiu ca acum ceva timp am mai raspuns unei astfel de solicitari. Voi reformula si:

Acum este inca in faza in care trebuie sa iti definitivezi educatia, prin studii. Ceva mai tarziu, va trebui sa te decizi ceea ce iti doresti sa fii in viata. Pentru aceasta, cu siguranta vei avea nevoie de sfaturile familiei tale, deoarece inca depinzi financiar, moral si spiritual de ea!

Prin decizia luata de comun acord, vei urma drumul pe care vrei sa mergi, insa poti oricand sa te razgandesti si sa fii cumva influentat de mediul in care te misti ( prieteni, profesori, viata sociala etc)

De obicei ti se da libertatea alegerii tale, insa cei care te vor ajuta oricand, oricum , in orice situatie, vor fi... parintii tai!

Explicație:

Răspuns de elenaradu144
0

Răspuns:

Am trecut de la scoala primara la gimnaziu iar de la gimnaziu ajungem la liceu, liceu, profesionala dupa caracteristicile personalitatii si dorintelor noastre. Avem viitorul în mâinile noastre și alegerea liceului nu este deloc ușoară.

La doar paisprezece ani s-ar putea să fim încă prea tineri pentru a decide ce să facem cu viitorul nostru, încă prea tineri și imaturi pentru a decide singuri, unii se bazează pe sfaturile părinților, alții pe alegerile prietenilor.

Din pacate inca sunt indecis, sa analizam toate posibilitatile. Prima ipoteză: liceul științific. Sunt atras de disciplinele de știință și sunt în esență mai înclinat către această școală. Nici eu nu știu de ce, dar poate mi-ar plăcea să studiez arhitectura la universitate, ca să mă ajute acest gen de liceu. Și majoritatea colegilor mei vor merge la această școală. A doua ipoteză: topograf. Ideal ar fi, dar în realitate niciunul dintre colegii mei nu se va confrunta cu această alegere, așa că ezit chiar dacă în realitate părinții mei, cunoscându-mi ideile, speră cu adevărat că pot face această alegere. Am exclus liceul clasic, părinții mei au urmat liceul pe vremea lor; îmi deschide mintea, așa spun ei și toți cei care au fost la liceu dar eu sunt mai înclinat spre științific. Nu mă interesează în mod deosebit școala de artă, am alte interese. Cât despre scolile profesionale momentan nu sunt printre alegerile mele pentru că am ideile destul de clare, în comparație cu ceilalți colegi de clasă. Părinții mei îmi dau sfaturi pe bună dreptate dar nu vor să mă supere prea tare pentru că sunt conștienți că alegerea este a mea și nu vor să mă influențeze în acest pas important din viața mea, de care viitorul meu va depinde parțial .

Explicație:

Alte întrebări interesante