Limba română, întrebare adresată de cristiani1, 9 ani în urmă

Un text creativ dupa planul de idei:1)sfârșit de toamna pe meleagurile noastre.2)păsările migratoare se pregătesc pentru călătoria cea lunga.3)călătoria spre tarile calde.4) viața în ținuturile calde.5)drumul de întoarcere. 6)emoția cuibului regăsit.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mery2017
33
Iată vremea a început să se răcească,frunzele pomilor au început să cadă,semn că toamna e pe sfârșite.Pasarile migratoare se pregătesc pentru călătoria cea lungă.Ele isi învață puișorii să zboare pentru a rezista călătoriei lungi.Calatoria spre țările calde nu este lipsită de peripeții,multi puisori cad în apă din cauza oboselii si mor.Acolo ajungând își regăsesc cuibul depun ouă ,chiar si puișorii își formează fiecare familia lui.Scot alte rânduri de puisori ii cresc și cu ei se reîntorc la noi în țară unde își regăsesc cuibul si încep o nouă viață.Si iarăși depjn oua clocesc si scot alta serie de puisori.
Răspuns de Exprertul
17
Când soarele nu prea mai da căldură ,iar nori pun stăpânire pe cerul albastru că marea ,știm că a venit . Sfârșitul de toamna pe meleagurile noastre.
Păsările migratoare se pregătesc de călătoria ce lungă și cu multe peripeții.
Viața în ținuturile calde era frumoasă ,dar nu era că unde au copilărit de la începutul primăverii.
Drumul de întoarcere a fost greu in drum uni au murit ,dar ceilalți mai puternici au rezistat.
Emoția cuibului găsit a fost mare ,dar și tristă pentru că aveau de făcut curățenie până că pasărea mamă va cloci .


Te rog coroană!!!
Alte întrebări interesante