Limba română, întrebare adresată de EricST2, 9 ani în urmă

Un text de 10 rânduri despre ce ar putea pății niște pui.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de STEAUA234
0
PUI OBRAZNICI PATESC MULTE LUCRURI RELE.
EI POT FI FURATI SAU MANCATI DE PRADATORI NATURALI AI LOR. INTRADEVAR SE MAI POATE SA SE PIARDA PRINTRE IARBA,GRAU,FAN,PORUMB SAU MAI MULTE PLANTE INALTE. EI MAI POT FI SI LUATI DE OAMENI CARE CONSIDERA CA PUII SUNT RANITI,PIERDUTI,INFOMETATI,SPERIATI ETC. ASTFEL FIIND INCHISI IN COLIVII SAU CUSTI PENTRU TODEAUNA. EI POT SA MAI SI MOARA DE FOAME DACA SE PIERD SAU MAMA LOR MUARE,ASTFEL DEVENIND PUI DE ANIMALE SAU PESARI ORFANI.
SE MAI INTAMPLA SA FIE NEATENTI  SI SA CADA IN GROPI,SA SE IPIEDICE SI SA SE LOVEASCA SAU SA MOARA DIN CAUZA UNEI LOVITURI ZDRAVENE.
PUII TREBUIE SA RAMANA MEREU LANGA FRATII SI MAMELE LOR.
Răspuns de mirunaruxi
0
am intrat ,ca in fiecare seara , in cotetul gainilor. acolo o multitudine de pui mici si aurii stateau proaspati nascuti,inveliti intr-un prosop. le-am dat de mancare cu pipeta si i-am ajutat sa faca primii pasi. acesti mici pui puo fii o adevarata incantare. dar, trebuie sa avem mare grija de ei. corpul lor fragil se poate lovi foarte usor, asa ca de aceea e bine ca pana vor creste sa stea intr-un loc amenajat special: o cutie mai mare sau un cotet.
Alte întrebări interesante