Limba română, întrebare adresată de qcale6073, 8 ani în urmă

Un text despre Moldova

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de HawkEyed
110

Răspuns:

                                                    Moldova

    Moldova are și va avea mereu un loc deosebit  în inima și în sufletul meu.            

     Din negura timpului, acest pământ mirific a fost considerat un colțișor de rai. Măreția codrilor cu stejari seculari, frumusetea dealurilor line și susurul apelor cristaline din răuri bătrâne, bogătia viilor cu struguri aromați, dar, mai ales, bunătatea și mărinimia oamenilor  constituie adevărata comoară a Moldovei.          

      Un farmec aparte îi oferă Moldovei minunatele  mănăstiri și biserici, simboluri  sfinte  cu  o  arhitectură  deosebită, inspirând respectul pentru divinitate și iubirea față de cele sfinte. Tot cu sfințenie se păstrează și obiceiurile, tradițiile și sărbătorile populare, cu  un  folclor  deosebit,  cu  cântece  și   dansuri   fără seamăn,  transmise din generație în generație.      

    Moldova este  patria străbunilor mei, cu o istorie zbuciumată, care a  lăsat amprente  adânci  peste  locuri și oameni.  Moldova este  țara ce și-a câștigat demnitatea prin lupte  și luptă continuu și acum.    

    Moldova, aşa cum a lăsat în scris Barbu Ştefănescu Delavrancea în ,,Apus de soare” tună și răsună de glasul lui  Ştefan cel Mare, întrucât ,,Moldova  nu e a voastrã, ci a urmaşilor voştri şi-a urmaşilor urmaşilor voştri în veacul vecilor!”

Alte întrebări interesante