Istorie, întrebare adresată de Mediii, 9 ani în urmă

Unirea a fost un dar al marilor puteri sau rezultatul actiunilor energice al fortelor interne care au pus diplomatia in fata unui fapt implinit?


Daria85: Mica unire sau marea unire?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de oanaherg97
9
Banuiesc ca faci referire la unirea din 1859. unirea din anul 1859 s-a realizat pe baza dublei alegeri a lui Alexandru Ioan Cuza. conventia de la paris nu prevedea ca același domn nu putea fi ales in ambele Principate. la 5 ianuarie 1859 Adunarea Electivă a moldovei la ales domn pe Al. I. Cuza. delegatia moldoveana în drum spre constantinopol a facut un ocol pe la bucuresti unde a propus dubla alegere. cuza a fost ales domn în ţara românească la 24 ianuarie 1859. astfel marile puteri au fost puse în faţa faptului împlinit.

Mediii: mersi mult
oanaherg97: npc ;)
Mediii: :)
oanaherg97: raspunsul meu poate fi gasit la raspunsul pe care l-am dat tot Eu unei intrebari pe acest site care avea acelasi continut.
Mediii: aa am inteles , ma mai poti ajuta la cateva intrebari ? te rog
oanaherg97: spuneam asta pentru ca vad ca am si eu raport de abuz la raspuns, raspunsul meu este unic si nu-i preluat de la altcineva :)...
oanaherg97: daca sunt intrebari de istorie ai mari sanse sa stiu sa si raspund :)
Mediii: doar de istorie ms , le scriu in comm aici?
oanaherg97: scrie-le la profilul meu la coment-uri
Răspuns de Daria85
3
A doua varianta. In Constitutie a fost o greseala de exprimare, nu a mentionat ca trebuie sa fie doi domnitori diferiti, deci in 1859 Alexandru Ioan Cuza a fost ales si in Moldova, si in Tara Romaneasca. 

Mediii: mersi
Alte întrebări interesante