URGENT!! DAU COROANA!!
1. Cât de dificil este să fii un "Samuel" al clasei?
2. Ce calități trebuie să aibe un judecător?
3. Cum trebuie să raspundem la solicitările părinților noștri?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
1)Samueleste un judecător evreu care apare în narațiunile Bibliei ebraice și joacă un rol esențial în tranziția de la epoca judecătorilor biblici la constituirea unui regat sub conducerea lui Saul și din nou în tranziția de la epoca lui Saul la epoca lui David. El este venerat ca profet de evrei, creștini și musulmani. Pe lângă textele ce îi sunt închinate în Scriptura iudaică, Samuel este menționat în Noul Testament, în literatura rabinică și în cel de-al doilea capitol al Coranului (deși aici nu i se menționează numele). Iosephus Flavius îl amintește în cărțile 5-7 ale lucrării Antichități iudaice, scrise în secolul I d.Hr.
pentru a fi un "Samuel "al clasei e destul de greu, deoarece trebuie să știi cine zice adevărul și cine nu.
2) trebuie sa fie serios când ia decizii.
3) depinde de cea ce ne solicită. dar în caz contrar trebuie sa ne ascultam părinții deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu.
1) Este foarte greu să-i judeci pe alții, pentru că nu poți să știi de ce au spus, de ce au făcut sau de ce nu au făcut ceva.
Cine știe ce a simțit sau ce a gândit un om a cărei faptă l-a adus în fața unui judecător. Rareori lucrurile sunt in alb sau negru.
Desigur, am o părere despre colegii mei, le dibuiesc caracterul.
Spre deosebire de Samuel, care nu cunoștea oamenii pe care îi judeca, în sensul că nu le știa comportamentul pe care-l aveau zilnic, eu îmi cunosc cât de cât colegii.
Întrebările mele sunt dacă îi cunosc bine și dacă e corect să judec o faptă a lor ținând cont de felul în au fost ei până să facă acea faptă? Atâta vreme cât nu am răspunsurile, e greu să fiu Samuel al clasei.
2) Un judecător trebuie să fie corect. Să aplice legea în litera și spiritul ei. Dar să pună și suflet atunci când judecă, iar pedeapsa lui să nu provoace și mai multă suferință celui care se căiește sincer pentru ce a făcut.
3) Nu există părinți care să ceară copiilor lor lucruri greșite, deși noi credem acest lucru de cele mai multe ori. Tot ce vor părinții noștri e să fim bine și să ne purtăm cu ceilalți așa cum am vrea să se poarte și ceilalți cu noi.
Părinții noștri vor să învățăm carte, pentru că așa putem să ne cunoaștem puterile și, poate, să ne găsim drumul. Și să fim cinstiți cu noi și cu cei din jurul nostru.
Deși ni se pare greu, deși ne considerăm părinții depășiți și că nu ne înțeleg, ar trebui să privim în sufletul nostru și atunci am vedea că nu ne vor decât binele.