Limba română, întrebare adresată de anam00440p5ha3p, 8 ani în urmă

Urgent! ! În proporția de exemplu: nu am cumpărat nimic. Nimic este pronume negativ exprimat prin CD și caz Acuzativ. De ce e acuvativ? ??? Răspunde la intrebarea;; ce nu am cumpărat. De ce nu este Nominativ va rog explicați mi mai sunt ex e genul și nu le înțeleg! Mâine dau test e urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mira109
1
Nu este cazul Nominativ pentru ca nu răspunde la întrebarea ,, cine" . Ca sa nu greșești la test trebuie sa gândești așa : dacă răspunde la întrebarea ,, ce" , este Acuzativ dacă răspunde la întrebarea ,, cine " este Nominativ .
Sper ca te-am ajutat! Baftă!

Mira109: Pentru ca pronumele în general înlocuiește un substantiv înțelegi dacă nu înțelegi spune ca Îți explic altfel
Mira109: Îmi spui te rog dacă ai înțeles sau nu
anam00440p5ha3p: Nu am înțeles :Pe
anam00440p5ha3p: :P*
Mira109: Deci încerc sa te ajut chiar vreau sa înțelegi . Tu cred ca știi persoanele 1 , 2 și 3 așa : deci la persoana a ll a propoziția : Magazinul vostru ne așteaptă. cuvântul vostru este pronume pentru ca este la pers a ll a plural nu este adjectiv pentru ca adjectivul exprima o însușire ex : roșu , frumos . Ai înțeles acum ?
Mira109: ???
anam00440p5ha3p: Da ăsta am inteles.
anam00440p5ha3p: Am căutat pe un site și spunea ceva ca la pronume se folosește :alor . Așa este? Când într o propoziție este alor noștri de exp este pronume nu?
Mira109: Mă bucur foarte mult ca ai înțeles! Bafta
Mira109: Da când intr-o propoziție este alor noștri acest cuvânt este pronume
Alte întrebări interesante