Matematică, întrebare adresată de cristibalu689, 8 ani în urmă

Urgent
Rezolvari complete
Ofer coroana

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cosminaremes
0

Răspuns:

(\frac{2}{x+5} +\frac{x-1}{x^{2}-25} -\frac{55-11x}{x^{2}-10x+25)})*\frac{7x^{2}-70x+175}{14(7x+22)}+\frac{10}{x+5} =

=[\frac{2}{x+5} +\frac{x-1}{(x+5)(x-5)} -\frac{11(5-x)}{(x-5)^{2}}]*\frac{7(x^{2}-10x+25)}{14(7x+22)}+\frac{10}{x+5} =

=[\frac{x-5)2}{x+5} +\frac{x-1}{(x+5)(x-5)} +\frac{x-5)11(x-5)}{(x-5)^{2}}]*\frac{(x-5)^{2}}{2(7x+22)}+\frac{10}{x+5} =

=\frac{2x-10+x-1+11x+55}{(x+5)(x-5)}*\frac{(x-5)^{2}}{2(7x+22)}+\frac{10}{x+5} =

=\frac{14x+44}{x+5}*\frac{x-5}{2(7x+22)}+\frac{10}{x+5} =

=\frac{2(7x+22)}{x+5}*\frac{x-5}{2(7x+22)}+\frac{10}{x+5} =

=\frac{x-5}{x+5} +\frac{10}{x+5}= \frac{x+5}{x+5}=1

Explicație pas cu pas:


cristibalu689: Multumesc mult
Alte întrebări interesante