Limba română, întrebare adresată de EnotTop, 8 ani în urmă

URGENT! Scrietimi un eseu la tema: nu aduna banii, aduna oameni buni în jur

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnneMary10
3
Banii nu sunt cel mai important lucru de pe aceasta lume. Din perspectiva mea, familia si prietenii sunt cel mai important lucru.
Adesea, persoanele cauta bani in loc sa caute persoane care sa le fie alaturi la bine si la greu. Degeaba ai o căruță de bani, daca esti singur si trist. In acelasi timp cu banii, vin si o multime de aspecte negative. Banii pot influenta oamenii sa faca multe lucruri rele. Acestia pot devini obsedati si sa iubeasca doar banii, nu si oamenii. Comportamentul poate sa ia o intorsatura radicala, iar astfel vor indeparta persoanele bune din jurul lor, si se vor alege doar cu "prieteni" pe interes.
Sfatul meu este: Nu aduna banii, aduna oamenii buni din jur!
Răspuns de marcela16
0
De cele mai multe ori, banii aduc nefericire. Poți sa ai de toate dar dacă nu ești fericit, nu ești sănătos, la ce-ti folosesc toate aceste lucruri? Cel mai important pe lumea asta sunt familia și prietenii. Atâta timp cât îi ai aproape, vei fi tot timpul fericit și împlinit sufletește. Ei sunt cea mai mare comoară, ei sunt ceea ce ne reprezintă. Fără ei, am fi niște entități lipsite de orice fel de trairi. N-am cunoaște ce înseamnă dragostea, fericirea, bucuria dar totodată și tristețea, supărarea. Banii reprezintă cel mai mare dușman al omului, așa ca cel mai bine este sa fii înconjurat de oameni buni în jur.
Alte întrebări interesante